StoryEditorOCM
SportTRADICIONALNO

Aikido druženje sa zagorskim klubom Put: Zadrani na seminaru u Oroslavlju!

Piše I. Gjergja
30. svibnja 2023. - 17:37

Članovi Aikido kluba Zadar tradicionalno su se našli u Oroslavju sa svojim dobrim zagorskim prijateljima iz Zagorja iz Aikido kluba Put. Održali su lijep sportski susret, družili se i održali seminare između ova dva kluba i grada. Početak sezone i zemljani radovi malo su smanjili ekipe, ali bilo ih je dovoljno za ugodne treninge i razgovore o daljnjoj suradnji.

Voditelji i treneri bili su Jozo Matišić 4. Dan (Oroslavje), Vesna Vertovšek 4. Dan i Nenad Vertovšek 6. Dan (Zadar), uvježbavale su se i razrađivale aikido tehnike, načela ove japanske borilaćke vještine, te primjena u raznim situacijama. Na rasporedu su bile i tehnike s drvenim štapom (Jo) i drvenim nožem (Tanto), uz načela i tehnike meditacije i relaksacije u pripremi i kretanju. Aikidokama iz Oroslavja i Zadra, kako je dogovarano, pridružit će se i Karlovčani, odnosno i dugogodišnji aikido majstor Zvonim Tarnik, 2. Dan.

-Uvijek gostoljubivi domaćini kao i gosti iz Zadra, tako da je sportska i prijateljska atmosfera bila odlična, a jedan dan druženja je vrlo brzo proletio. Naravno, uz obavezno „vidimo se“, a slijedeća prilika bit će vjerojatno i međunarodni aikido seminar u Zadru europske Musubi Ki aikido organizacije, kojeg će voditi Shihan Bruno Maule tijekom ljeta, kazala nam je Vesna Vertošek iz Aikido Zadra.

27. travanj 2024 06:09