StoryEditorOCM
RegionalHGSS OBILAZI TEREN

Zbog zatvorenih cesta za putnike organizirana četiri prihvatna centra, u Gračacu, Obrovcu, Gospiću i Kninu

Piše Hina
26. veljače 2023. - 23:01

Zbog snježnih padalina i orkanske bure koji su u nedjelju prouzročili prometni zastoj na cestama iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, za putnike koji su zapeli u prometu organizirana su četiri prihvatna centra – u Gračacu, Obrovcu, Gospiću i Kninu.

U Gračacu je prihvatni centar kod mosta, Nikole Tesle 37, a svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

HGSS obilazi teren i vozila u snijegu

Prihvatni centar u Obrovcu je na adresi Ivane Brlić Mažuranić 4, a kontakt osoba je Dražen Breulj (098 973 1350). U pripravnosti je i tamošnji dječji vrtić.

U Gospiću je prihvatni centar u prostorima Gradske sportske dvorane, Ulica Miroslava Kraljevića 19.

Kasno popodne otvoren je i prihvatni centar u Kinu, u prostorijama Studentskog doma, Ulica kralja Krešimira 22.  Ondje je zasad smješteno 13 osoba.

HGSS obilazi teren jer je procjena da je 100 do 150 vozila ostalo u snijegu i ne mogu nastaviti put dalje.

Iz MUP-a su precizirali da je na DC 1, u blizini mjesta Otrić i Malovan, zaustavljena kolona od oko 100-tinjak vozila koja zbog snijega na kolniku ne mogu nastaviti put prema Gračacu.

U pomoć građanima uputili su se, kažu, policijski službenici PGP Gračac zajedno sa pripadnicima HGSS-a i Zimskom službom.

Dio navijača Hajduka smjestili se u privatnom aranžmanu, dio na odmorištima

Također su izvijestili da se dio gostujućih navijača s utakmice Dinamo-Hajduk, koji se nakon utakmice ipak uputio na autocestu, smještaj potražio u privatnom aranžmanu, dok je dio njih na odmorištima gdje su u funkciji ugostiteljski objekti.

Ravnateljstvo policije već je tijekom dana angažiralo dodatne policijske snage, a večeras je angažiran maksimalan broj policijskih službenika koji se brinu o sigurnosti te su na usluzi građanima na odmorištima i cestama, naveli su iz MUP-a u priopćenju te još jednom apelirali na građane da ne kreću na put.

Informacije o prihvatu i lokacijama putnici koji su zapeli na cesti mogu dobiti i na broju 112, naglasili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

10. svibanj 2024 02:40