StoryEditorOCM
RegionalVOZAČI, OPREZ!

Zbog orkanske bure već otkazani jutarnji trajekti i katamarani širom Dalmacije, zatvoren je i Paški most. Evo najnovijeg izvješća o stanju na cestama

Piše Gordan Zubčić
10. siječnja 2022. - 20:40

Bura koja večeras jača na cijelom području Dalmacije dodatno je poremetila već otežan promet na (auto)cestama, a iz "Jadrolinije" su već objavili da otkazuju jutarnja isplovljavanja dvotrupaca koji su danas ostali čvrsto privezani uz rive, ali i trajekata.

Kako doznajemo, zbog nepovoljne vremenske prognoze i najavljenih snažnih udara vjetra u Splitskom kanalu, u utorak u 5.30 sati neće isploviti prvi jutarnji trajekt iz Rogača na Šolti prema Splitu, kao ni dvotrupci s Lastova i Visa, jer katamarani tijekom današnjeg poslijepodneva nisu ni "partili" u smjeru otoka.

Vjetar komplicira i stanje na cestama, jer je Dalmatina na poznatoj burovitoj dionici od Posedarja do Svetog Roka zatvorena još od jutros, jednako kao i Paški most, te cesta Maslenica - Zaton Obrovački, a večeras je zatvoren i most dr. Franja Tuđmana na ulazu u Dubrovnik.

Brza cesta Solin - Klis otvorena je samo za osobna vozila, a od 20.30 sati isti režim je i na dionici Dalmatine između čvorova Zadar 2 i Posedarje u smjeru Zagreba, što u Hrvatskom autoklubu obrazlažu orkanskim vjetrom na okolnim državnim cestama: Gračac-Zaton Obrovački i Maslenica-Zaton Obrovački te zimskim uvjetima na prometnici Gospić-Gračac a promet svim kategorijama vozila osim automobila od večeras je zabranjen i cestom od Zatona Obrovačkog preko velebitskog prijevoja Prezid do Gračaca. Jedina preostala poveznica Dalmacije s unutrašnjošću, ona od Knina prema Gračacu je još od jutros ugrožena vijavicom i ledom na dijelovima kolnika.

26. travanj 2024 06:36