StoryEditorOCM
RegionalPRIPETAVANJE

Zadarske lovce okupio "Memorijal strijelaca Zadarskog streljačkog kluba "Lovac": prvo se "tuklo" po glinenim golubovima, potom je krenula fešta

Piše Branko BOŽIĆ
9. listopada 2022. - 17:27

Zadarski strijelci letećih meta i ove su se godine na prigodan način prisjetili svih onih dobro poznatih njihovih kolega, kojih više nema među njima. Riječ je o utemeljiteljima te lučonošama lovnog streljaštva, čiji nauk u ovo naše sadašnje vrijeme njihovi nasljednici s velikim uspjehom i entuzijazmom prenose diljem Lijepe naše, kao i izvan njezinih granica.

U prvom redu radi se o plejadi vrhunskih strijelaca začetnika streljaštva, te ujedno priznatim lovcima i kinolozima sa šireg zadarskog područja a to su: Emi Brkulj, Anđelo Pestić, Vjekoslav Surać, Danijel Telesmanić Did, Miro Matešić, Armando Matešić,Tomo Martinović, Tonći Mršić, Ivica Junaković, Mario Rimanić i tako redom.Svima njima u čast i slavu, zadarski streljački klub "Lovac" s njegovim vodstvom predsjednikom Marinkom Matešićem, tajnikom Ardenom Draževićem i ostalima, druge listopadske nedjelje na poznatom zadarskom strelištu letećih meta Žmirići, organizirao je tradicionalni trideset i prvi turnir u gađanju glinenih golubova u olimpijskoj disciplini trap, pod nazivom "Memorijal strijelaca streljačkog kluba Lovac Zadar". Turnir je u jutarnjim satima biranim i toplim riječima službeno otvorio predsjednik "Lovca" Marinko Matešić, pozvavši na samom početku sve nazočne da minutom šutnje odaju počast preminulim strijelcima.

- Stojeći na ovom mjestu mi lovci-strijelci nešto starije životne dobi, a to prije svega mislim na ovdje nazočne kolege Matu Petrića, Nediljka Butića, Lenka Petrića, Bruna Pavića, Armanda Marina, Eduarda Duku, Olivia Meštrovića i Elvisa Gospića, a naravno skupa s vama mlađima, moramo biti ponosni na naše prethodnike. Jer ponajprije zahvaljujući njima grad Zadar sa njegovim zaleđem, od davnih vremena bio je i ostao rasadnik vrsnih strijelaca, lovaca i kinologa, istaknuo je uz ostalo predsjednik Matešić, čije su riječi okupljeni popratili pljeskom.

Inače, pozivu organizatora odazvalo se tridesetak strijelaca s prostora Zadarske županije. Njihovo trosatno pripetavanje proteklo je uz budno oko dvojice sudaca u polju Zorana Krizmana i Marinka Matešića. Od početka do kraja pomno je pratio i bilježio skinute glinene golubove tehnički delegat Dragan Maričić. Kad se naposlijetku sve zbrojilo i oduzelo, obznanjeno je službeno da je prvo mjesto sa 40 bodova suvereno osvojio poznati zadarski i hrvatski strijelac Ante Matak. Drugu poziciju priskrbio je sa 38 bodova Dorian Maričić. On je u međusobnom raspucavanju bio bolji od trećeplasiranog Denia Ljubičića, koji je osvojio isti broj bodova. Četvrto mjesto sa 36 bodova pripalo je Draganu Maričiću, dok je peti bio sa 35 bodova Denis Ljubičić. Šesti sa osvojena 34 boda bio je Arden Dražević dok je na sedmoj poziciji natjecanje uz 31 bod okončao Josip Pavić. Najuspješnijim strijelcima pehare su na prigodan način udijelili zajednički zaslužni dugogodišnji član "Lovca" Neven Klarin i predsjednik Marinko Matešić.

Nakon službenog dijela uslijedio je zajednički ručak u atriju strelišta. Ukusni lovački meni pripremila je kuharska ekipa u sastavu glavni kuhar Nenad Šango i pomoćnici Nenad Pavić i Josip Pavić. Domaćini i sudionici natjecanja s gostima nastavili su zajedničko druženje u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi do kasnih poslijepodnevnih sati. Za dobar i nezaboravan štimung s pjesmom i svirkom svojski se potrudio bokanjački trubadur Zoran Krizman.

27. travanj 2024 17:10