StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠENI ŽUPANIJSKI DANI

Zadarske klape nastupile u Vukovaru

Piše Zadarski.hr
29. travnja 2018. - 22:03
IMG-20180429-WA0001

Program Županijskih dana 2018. završio je ovoga vikenda Smotrom klapa Zadarske županije  u Hrvatskom domu Vukovar u Vukovaru.  U Vukovar je u subotu otišlo šest klapa koje su svojim nastupom  predstavile cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

U večernjim je satima održana Smotra klapa na kojoj su nastupile klape Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika , Idro iz Zadra i solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša.

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija Miljenka Domijana pod nazivom „More i vode Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja Zadar.

U nedjelju su u  crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru na svetoj misi sudjelovale sve zadarske klape koje su pjevale tijekom cijele liturgije. 

U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape su obišle mjesto sjećanja u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te položile vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju. Posjetili su i Spomen dom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti.

Domaćini ovog susreta su Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.

27. travanj 2024 07:36