StoryEditorOCM
RegionalBILO JE KORISNO

Za Dan policije učenici posjetili djelatnike postaja Benkovac - Obrovac, najviše zanimanja pokazali za službena policijska vozila i njihovu opremu

Piše M.K.
2. listopada 2023. - 19:00

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila učenici Osnovne škole „Benkovac“ iz Benkovca su u petak, 29. rujna tradicionalno posjetili Policijsku postaju Benkovac-Obrovac

Susret učenika s policijskim službenicima na njihovom radnom mjestu dio je događanja povodom obilježavanja Dana policije.

Obilazak je organiziran u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Benkovac-Obrovac s nastavnicima škole za učenike na produženom boravku iz 1. i 2. razreda te učenicima od 1. do 8. razreda Osnovne škole Benkovac iz posebnih razrednih odjeljenja s njihovom učiteljicom i asistentima.

Učenici su razgledali prostorije u kojima rade policajci te im je prezentiran rad policije i pokazan dio policijske opreme. Sa zanimanjem su razgledala dežurstvo policijske postaje, a pokazali su i znanje koji broj treba nazvati ukoliko im treba pomoć policije. Najviše zanimanja učenici su pokazali za službena policijska vozila i njihovu opremu gdje su se i fotografirali.

Saznali su što to znači biti policijski službenik te koje sve poslove obavlja policija, nakon čega su učenici pozorno poslušali kako sigurno sudjelovati u prometu, kao pješak, biciklist ili putnik u automobilu.

27. travanj 2024 15:57