StoryEditorOCM

VIRSKI OLIMPIJAC PETAR GORŠA JAVLJA IZ RIJA Zlato Glasnovića u trapu veliko je ohrabrenje za sve strijelce!

Piše PSD.
11. kolovoza 2016. - 20:58
GORSA_002

S trećim najboljim rezultatom kvalifikacija od izvrsnih 628 krugova hrvatski olimpijac s virskom adresom Petar Gorša plasirao se u ponedjeljak u finale discipline zračne puške, ali je u finalu ostao bez plasmana za olimpijsku medalju. Gorša je na koncu osvojio 7. mjesto, dok su Talijan Niccolo Campriani, Ukrajinac Sergej Kuliš i Rus Vladmir Maslennikov redom podijelili zlato, srebro i broncu. 

Finale zračne puške na Olimpijskim igrama odličan je rezultat, a ako ga vežemo uz sjajan kvalifikacijski nastup – ima dovoljno razloga za optimizam uoči nastupa u još dvije olimpijske discipline.

„Jako sam sretan što sam u kvalifikacijama ostvario tako dobar rezultat. To mi daje vjeru da sam došao na nivo kvalitete kada niti jedno finale na bilo kojem natjecanju neće moć proći bez mene. Siguran sam da me i u sljedećem olimpijskom ciklusu čekaju velika finala i pobjede. Olimpijsko finale je sam vrh sporta i doživljavam ovo kao veliki uspjeh“, prenosi nam Gorša svoje dojmove s prvog nastupa u Riju.

Kako je u kvalifikacijama ostvario treći najbolji rezultat, pravo je pitanje za olimpijca s virskom adresom bilo: iako je rezultat odličan, je li konačno 7. mjesto ostavilo nešto rezerve?

„Istina je kako 7. mjesto ostavlja i notu gorčine, jer svi mi želimo osvojiti medalju. No, to se nije dogodilo i već isti dan sam se pomirio s tim kako bi mogao nastaviti dalje. Vraćati se na to i raditi iz toga psihološku traumu bila bi najveća pogreška koju kao sportaš mogu napraviti. Sada sam fokusiran na ležeći i trostav“, smiren je Gorša.

Dakle, već sutra Bjelovarčanin s virskom adresom izlazi na olimpijsku streljanu u kvalifikacijama discipline puška 50 metara ležeći, dok će 14. kolovoza u posljednjem nastupu u svojoj trenutno najjačoj disciplini – trostav 50 metara – još jednom pokušati doći do finala discipline i boriti se za jednu od olimpijskih medalja.

„Pošto mi je trostav zadnja disciplina, nadam se kako ću uspjeti sačuvati dovoljno energije do tog nastupa. Mislim da će to biti od iznimne važnosti za kvalitetan meč kakav priželjkujem“, dodatno se hrabri Gorša. 

Kada je prije tri mjeseca prvi put bio u Brazilu na ISSF Svjetskom kupu, Goršinom razočarenju nije bilo kraja. Uz nedostatak osnovnih higijenskih uvjeta i apokaliptičnog Rija, olimpijska streljana je bila daleko od funkcionalne, olimpijsko selo nije bilo povezano s borilištima, a sigurnosni uvjeti daleko ispod standarda velikog svjetskog natjecanja. U „pet minuta“ po dolasku opljačkana je ruska reprezentacija na Copacabani, jedan od najboljih svjetskih pištoljaša imao je susret oči u oči s maloljetnim kriminalcima, a dio te „destinacijske ponude“ osjetili su i francuski sportaši u vrijeme OI. 

„Što se tiče uvjeta u Brazilu, mogu reći kako se nisu mnogo promijenili, ali i da se ne zamaram s tim već poduzimam sve što mogu da ti nedostaci ne ometaju moju sportsku izvedbu“, kaže najbolji hrvatski strijelac. Gorša je bio i na finalu discipline trap koji je Hrvatskoj donio prvo zlato. Nastup Josipa Glasnovića gledala je cijela reprezentacija, a njegov uspjeh veliki je motiv svim strijelcima. Gorša kaže: 

„Josipovo zlato s trapa mi je veliko ohrabrenje. Cijeli tim i ja smo navijali za njega, bili smo najglasniji na tribinama, a njegovo pucanje u finalu bilo je fantastično. To je najljepše finale koje sam do sad vidio. Sve nas je inspirirao!“


Kažimir Škrbić / Virski list

28. travanj 2024 05:37