StoryEditorOCM
RegionalPOTRESAN SLUČAJ

Usanovićevi susjedi šokirani užasom u kući na Klisu: Nitko nije misilo da se ovako nešto može dogoditi, uvijek su bili veseli i dobro raspoloženi

Piše Marko Didić
9. prosinca 2021. - 18:13

U potrazi za odgovorom tko je zapravo Mario Usanović (32), otišli smo na dvije adrese na kojima je živio, i to u Ulicu kneza Trpimira u Klisu, gdje se kazneno djelo na štetu bebe i dogodilo, te u splitsku ulicu u kojoj je stanovao i gdje mu još uvijek stanuju roditelji.

Rijetki su bili susjedi koji su izlazili vani po pasjem nevremenu i velikoj kiši. Pred kućom je tijekom jutra bio parkiran policijski kombi, a u kući su bili policajci sve do 12.46 sati, kada su otišli. Vidjeli smo da je u kuću ušao i policijski službenik s fotoaparatom.

– Ja sam, iskreno, šokiran onim što sam pročitao na portalima i ne mogu doći k sebi – kazao nam je jedan susjed.

image
Paun Paunović/Cropix

– Zapravo ne mogu vjerovati da je to on napravio jer je to obitelj koja je za mene bila primjer drugima. On i gospođa su često prolazili sa starijim djetetom, bili veseli i uvijek dobro raspoloženi, te mi ni po čemu nije izgledalo da između njih ima bilo kakvih problema, a kamoli da se nešto ovako moglo dogoditi – govori susjed Usanovićevih, kojega prekida prijatelj u crnoj trenirci, upozoravajući ga da nam ništa više ne govori.

O Mariju Klišani znaju da je bio u vojsci, a zašto je iz nje otišao, nitko ne zna.

Trebalo se zaputiti na splitsku adresu, na kojoj  je Mario odrastao. Susjedi nam kažu da ga u posljednje četiri godine nisu vidjeli više od nekoliko puta u zgradi, ali znaju da je njegov otac gradio tu kuću u kojoj mu je sin stanovao s partnericom i dvoje djece.

image
Paun Paunović/Cropix

Nije bilo druge nego pozvoniti na parlafon obitelji Usanović i pitati nešto i njih, ako bi htjeli razgovarati. No nismo imali sreće jer se nitko na zvuk parlafona nije javio.

Jedan od susjeda koji tu obitelj dobro poznaje govori nam da Mario dolazi zapravo iz vojničke obitelji.

– Stric mu je neki dočasnik ili časnik, a otac mu je bio u Domovinskom ratu i nije ni čudno što je i on završio u vojsci. A zašto nije ostao i što se gore na Klisu događalo, stvarno nemam pojma – kazao nam je muškarac.

Mještani i nemaju puno toga za reći o mladoj obitelji, ističu tek da je sestra Usanovićeva oca predavala njihovoj djeci i da takve dobre žene nema nadaleko.

– Nikada ništa loše o njima nismo čuli, a nije nas ni zanimalo – rekoše nam dvojica fetivih Klišana.

29. travanj 2024 23:18