StoryEditorOCM
RegionalFOTO, VIDEO: OVO JE MONSTRUM IZ DUBROVNIKA

U gradu su ga odavno poznavali kao psihički labilnu osobu sklonu incidentima: Svi su ga se bojali...

29. siječnja 2019. - 15:48
dubrovnik-lik

 

U Dubrovniku je satima trajao opsežan očevid policije i nadležnog državnog odvjetništva u stanu u kojem je danas došlo do nezapamćenog krvoprolića. Policija je blokirala sve prilaze zgradi u kojoj su pronađena tri mrtva tijela te jedna teško ranjena osoba.

Prema još neslužbenim informacijama, u obiteljskoj drami koja se odvijala u stanu na Prijekom Ivo Banović (64), inače bivši pomorac, presudio je svojoj supruzi Lidiji B. (53) i 77-godišnjem puncu M. T., dok je hicem iz vatrenog oružja teško ranio 74-godišnju punicu K. T.koja je zbrinuta u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Dubrovački dnevnik doznao je detalje stravičnog zločina. Taj portal piše kako je ubojica u ranim jutarnjim satima, nešto prije 7:00 sati, upao u stan te prvo ranio 74-godišnju punicu koja je pred njim pobjegla i zaključala se u sobu odakle je pozvala policiju. Potom je išao za puncom te ga usmrtio, a zatim je usmrtio i suprugu u stubištu, koja je trčala van stana dozivajući pomoć. Nakon dva gnjusna ubojstva potom je presudio i sebi, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno pokraj supruge Lidije B.

Neslužbeno doznajemo da su razmirice između bračnog para počele još sinoć. Supruga je otišla spavati u stan svojih roditelja, ali se ubojica jutros ondje pojavio i počinio stravičan zločin. Ubojica, inače, nije bio prijavljivan zbog prijetnji, ali je bio poznat kao izuzetno psihički labilna osoba sklona incidentima.

Portal DubrovnikNet neslužbeno je došao do informacija što bi mogao biti uzrok stravičnog zločina. Prema njihovim izvorima, riječ je o obiteljskim trzavicama koje traju već neko vrijeme.

Ubojica i njegove žrtve trebali su se jutros, piše navedeni portal, naći na sudu gdje im je bilo zakazno ročište.

Portal javlja i kako je ranjena punica izvan životne opasnosti jer joj je metak, koji joj je nanio prostrijelnu ranu, zaobišao sve vitalne organe, te će se najvjerojatnije uspješno oporaviti od ranjavanja.

Ivo Banović umirovljeni je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe 'rješava' na način da ukidaju to radno mjesto te se Banović vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe te potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, Banović se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su novinarima tog portala u blizini poprišta ubojstva izjavili susjedi , dok je u mlađim danima živio unutar stare gradske jezgre, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tučnjave, unatoč tome što su ga roditelji, inače profesori u školi, školovali i izveli na 'pravi put' nisu njegovu gadnu narav mogli promijeniti.

Dubrovnik, 290119.
Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo u Kovackoj ulici. Muz je ubio suprugu, njenog oca, te ozlijedio zeninu majku, i potom izvrsio samoubojstvo.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Dubrovačka policija: Dvostruki ubojica i samoubojica nije bio ranije evidentiran

Dvostruki ubojica i samoubojica, za kojega policija pretpostavlja da je u utorak rano ujutro u Dubrovniku iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu i punca te ranio punicu, a potom presudio i sam sebi, nije od ranije poznat dubrovačkoj policiji, kojoj nisu prijavljene njegove prijetnje niti ga je evidentirala kao osobu sklonu takvim nedjelima.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić izjavila je na konferenciji za novinare kako prema 53-godišnjaku policija dosad nije postupala.

Izvijestila je kako je oko podneva završio očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, čije će rezultate objaviti to tužiteljstvo.

Ponovila je kako je očevidom utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti, a da će o okolnostima tog tragičnog događaja, odnosno sredstvu i načinu ubojstava i samoubojstva trebati pričekati objavu DORH-a.

Bečić je napomenula kako je policija dojavu o pronalasku tri beživotna tijela u obiteljskoj kući u ulici Prijeko u povijesnoj jezgri Dubrovnika zaprimila u 7 sati, a po dolasku na mjesto zločina pronašla je mrtva tijela dvaju muškaraca u dobi od 77 i 64 godine te 53-godišnje žene.

Ranjena 74-godišnjakinja prevezena je u dubrovačku bolnicu s prostrijelnom ranom natkoljenice, a izvan je životne opasnosti, potvrdili su u dubrovačkoj bolnici. (Hina)

26. travanj 2024 21:59