StoryEditorOCM
RegionalPREMIUM DALMACIJA

Olimp, tvrtka u zaleđu Benkovca, hrvatski je prvak gotovih proizvoda za potpalu vatre! Sljedeće godine dobit će ‘Kristalnu kunu‘ za svoje poslovne uspjehe

Piše Matea Magaš
23. prosinca 2022. - 22:18

Olimp d.o.o. prva je i jedina tvornica u Hrvatskoj koja proizvodi gotove proizvode za potpalu vatre u pećima na kruta goriva, kaminima i roštiljima za spremanje hrane, odnosno laku i brzu potpalu vatre prema zahtjevima kupaca.

Posluju od 2012. godine i trenutno u zaleđu Benkovca zapošljavaju 37 ljudi, a u 2021. godini imali su oko 61 milijuna kuna prihoda što je četrdesetak posto više od prethodne godine.

HGK – Županijske komore Zadardodijelila im je priznanje "Zlatna plaketa“ kao najuspješnijem trgovačkim društvu srednje kategorije. S obzirom da im je ovo već treće priznanje zaredom na lokalnoj razini, sljedeće godine dobit će "Kristalnu kunu", što znači da će ih iduće godine izuzeti iz konkurencije.

Dvije godine zaredom, 2021. za rezultate 2020., ove godine za rezultate 2021., od strane HGK nominirani su za top 3 poduzeća u Hrvatskoj, dok su ove 2022. ujedno nominirani za top 3 srednja trgovačka društva te im je dodijeljena "Zlatna kuna" za srednje poduzeće u Hrvatskoj.

Sva ova priznanja dolaze nakon turbulentnog razdoblja pandemijskoga perioda, no kako nam govori Simona Petričić, direktorica ove vrlo uspješne tvrtke.

image

Tvrtka Olimp

Olimp D.o.o/

- Na ovom stupnju smo zadovoljni na razvoj poslovanja, iako smo s konkretnim instalacijama novih strojeva i uvođenjem novih poslovnih i proizvodnih procesa van ugovorenih rokova. Nažalost tu smo i mi, kao i naši dobavljači, prisiljeni donekle prihvatiti kretanja i vrijeme tržišta. Trenutačno asortiman naše tvrtke nastavlja s rastom, možemo spomenuti oko 200 visoko standardiziranih robnih marki koje su rezultat kontinuiranog ulaganja u istraživačko-razvojne aktivnosti tvrtke, kao i u sam proizvodni postupak – pojašnjava te dodaje kako je njihov veliki fokus na ekološki održivim proizvodima, kao i na održivoj proizvodnji.

Trenutno su najzastupljeniji na tržištu Europske unije, kao i na Europskom kontinentu, ali i na tržištima Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka te Australije.

- Relativno smo mlada tvrtka koja se zalaže biti prisutna na većini tržišta u skladu s našim trenutačnim proizvodnim kapacitetima. Tek nakon povećanja proizvodnih kapaciteta, Olimp d.o.o. namjerava odgovoriti na konkretne zahtjeve američkog tržišta te nastaviti sa širenjem svog udjela i na ostalim tržištima – ističe Petričić te dodaje kako su 2023. planovi ambiciozni jer očekuju nastavak povećanja proizvodnih kapaciteta, porasta broja zaposlenika, baš kao i nastavak digitalizacije i osvajanja novih tržišta.

image

Tvrtka Olimp

Olimp D.o.o/
image

Tvrtka Olimp

Olimp D.o.o/

Iako brojne tvrtke, kako domaće tako i strane, muku muče s pronalaskom radne snage, takav problem u Olimpu d.o.o. nemaju.

- Mi se iz godine u godinu trudimo poboljšati uvjete svojim zaposlenicima, u vidu povećanja primanja, sustava bonusa, nagrada i raznih posebnih tretmana. Ništa što je uistinu vrijedno i dugotrajno ne dolazi brzo i u kratkom roku. Iznimno nam je drago da su toga svjesni svi naši kolege, baš kao i naši zaposlenici bez čijeg zalaganja ne bismo uspjeli preživljavati ovaj kompliciran period koji i dalje traje – naglasila je direktorica.

Osim odličnog odnosa sa svojim zaposlenicima, cilj im je biti pokazatelj dobrog utjecaja na zajednicu, a i na gospodarstvo, zajedno sa nizom uspješnih firmi koje se nalaze u Zadarskoj županiji.

- Smatramo da Hrvatska država općenito treba podupirati poduzetništva i proizvodnje, također smo uvjereni da Zadarska županija prva može iskoristiti svoj neispunjeni potencijal kao bitan hub uspješnog povećanja gospodarstva Hrvatske općenito.

Uistinu vjerujemo da se treba slušati i razumjeti svoje zaposlenike, usko surađivati s istima, omogućiti edukacije i digitalizaciju radnih procesa te razviti jaču sinergiju sa školama, fakultetima, razvojnim centrima kako bismo osigurali bolje životne uvijete, radna mjesta i ”sigurne luke” za naše građane, državljane koji tada, u takvoj sredini, ne moraju biti u potrazi za boljim sutra van Hrvatske – zaključila je direktorica Petričić.

image

Tvrtka Olimp

Olimp D.o.o/
06. svibanj 2024 14:32