StoryEditorOCM
RegionalPRAVI ZADATAK

Trećaši i učiteljica Željana iz Vrsi ne miruju: 100 dana u školi obilježili ponavljanjem usvojenog gradiva

Piše Toni Perinić
18. veljače 2021. - 13:26

Veljača je, iako najkraći mjesec u godini, prepuna iznenađenja. Ovih se dana u našim školama obilježilo Valentinovo, učenici i nastavnici organizirali su pokladne povorke i manifestacije, a oni najmanji posebno su se veselili obilježavanju "100. dana u školi". Stoga i ne čudi da je obilježavanje toga dana prešlo granice jednog razreda, škole i poprimilo razmjere velikog i ozbiljnog projekta. Taj je dan evidentiran kao službeni projekt Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono te se kao takav nalazi i na eTwinning platformi. Ove godine, u obilježavanju jubilarnog 100. dana nastave sudjelovali su i učenici područne škole u Vrsima koji su kroz igru i zabavu ponovili što su naučili u proteklom razdoblju.

- Prvi zadatak je bio urediti plakat na vratima učionice, a zatim smo pronalazili 100 imenica iz čitanke, igrali memory s riječima koje sadrže broj 100 , pronalazili na zemljovidu 100 imena naseljenih mjesta i pri tome ponavljali kako se piše veliko početno slovo u imenima istih, navodi vrijedna učiteljica Željana Popić, koja sa svojim učenicima svakodnevno provodi razne zanimljive programe i projekte.

Ipak, najzanimljiviji zadatak je tek slijedio. Učiteljica Željana je skrila 100 kartica s bar-kodovima, koje su učenici morali očitati uz pomoć aplikacije i odgovoriti na pitanja. Učenici su bili podijeljeni u skupine, a pobjednička skupina je trebala prikupiti što više točnih odgovora. U samoj završnici svi su nagrađeni diplomama " 100 dana pametniji / pametnija ". Po uzoru na institucije koje na 100. dan podnose izvještaj o radu, Udruga “Zvono” zamislila je i školski projekt “100. dan nastave” na koji učenici ponavljaju usvojeno gradivo kroz igru i zabavu.

26. travanj 2024 04:48