StoryEditorOCM
RegionalRONJENJE NA DAH

Tragedija u podmorju Kornata: poginuo talijanski ronilac, očevid provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima

Piše Dalmacija SD
25. kolovoza 2023. - 15:56

Jadran je uzeo još jedan život, tijekom ronjenja na dah u širem šibenskom akvatoriju smrtno je stradao talijanski ronilac.

Tijelo nesretnoga turista pronašli su u petak, oko 13 sati, pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, sa sjeveroistočne strane otočića Kurba Mala, nenaseljenog škoja na sjevernom rubu kornatskog arhipelaga.

Kako je objavljeno iz Ministarstva mora, traganje za roniocem pokrenuto je u četvrtak poslijepodne kada je Nacionalni centar za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci primio dojavu poznanika o nestanku Talijana koji se u predviđeno vrijeme nije vratio s ronjenja.

- Intenzivna akcija traganja i spašavanja provedena je u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Sali, Lučkom kapetanijom Šibenik te brodom i brodicom Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Tijekom današnjeg dana u sklopu koordinirane akcije organizirano je površinsko, podmorsko i zračno traganje, a uključivalo je spasilački brod i brodicu iz sastava Kapetanije Zadar, jedan policijski brod Pomorske policije iz Šibenika i brodica iz sastava zadarske postaje.

U podmorsko traganje angažirane su dvije skupine policijskih ronilaca iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, dok je u zračno traganje angažiran zrakoplov tip "Pilatus" iz sastava Obalne straže - naglašavaju iz Ministarstva mora.

Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima.

06. svibanj 2024 03:49