StoryEditorOCM
RegionalNAGRADE ŠIMINIM VINIMA

"Tajna je u nadinskom polju, koje je dušu dalo za uzgoj vinove loze, te u ljubavi i ženinoj podršci. To vam donosi nagrade"

Piše PSD
17. studenog 2018. - 23:05
Bez naslova

Tajna dobrog vina je u našem nadinskom polju koje je dušu dalo za uzgoj vinove loze. Sadimo na 15 hektara 75.000 loza uglavnom autohtonih vrsta: plavinu, maraškinu, crljenjak... i puno ljubavi, ženine podrške i to vam donosi nagrade.

Koncizan nam je bio Šime Škaulj (63) iz Vinarije Škaulj koji je "pobrao" dvije od četiri glavne nagrade drugog dana 28. Međunarodnog susreta vinogradara i vinara "Sabatina" koji se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održava u Malom Lošinju.

Pa su uručene nagrade za najbolja otvorena vina, a za ocjenjivanje je pristiglo čak 210 uzoraka, koje su nagrađene zlatnim, srebrnim i brončanim medaljame i diplomama te posebnim priznanjima za deset najboljih među kojima je i četvero najušpješnijih.

U kvartetu najvećih, od četiri nagrade, tako su čak dvije otišle u Nadin i to Vinariji Škaulj. Šimi koji je nakon radnog vijeka montera centralnog grijanjapenzionerske dane posvetio pravljenju vrhunskih vina pa ni nagrade ne izostaju.

Zajednički je to uspjeh njega i supruge Dušanke koja vino uopće ne pije no drži četiri "kantuna" kuće, dok Šime i sin Tomislav na brigu imaju vinariju pa su i na ovoj "Sabatini" zaslužili pokal za najbolje otvoreno crno vino, što je njihov cabernet sauvignon berba 2016., te najbolje mlado bijelo vino, a to je chardonnay 2018.

Epitet najboljeg otvorenog bijelog vina dobila je žilavka berbe 2017.Zdenka Milasa iz Ljubuškog (BiH), dok je naslov najboljeg mladog crnog vina pripao kapljici syrah 2018. OPG Bože Bačića iz Podgrađa kod Benkovca.

28. travanj 2024 05:20