StoryEditorOCM
RegionalANA SE DOSJETILA

Smoji je rođendan, a Splićanka je iz ljubavi napravila simpatičnu stvar: evo kako Šunjina kultna misao ‘šeta‘ na majicama gradskim ulicama

Piše ANA FRANIĆ/PSD
14. veljače 2021. - 17:40
Smojina izjava o Splitu koja vječno drži vodu: ”Da je ovi grad pokrit ceradom, imali bi najveći cirkus na svitu!”Duje Klarić/Cropix

Na današnji dan 1923. godine rođen je Miljenko Smoje, novinar, reporter, humorist, književnik, televizijski i filmski scenarist, ali i jedan od velikih simbola Dalmacije.

Upravo njegov rođendan bio je povod Splićanki Ani Suljić, koja stoji iza brenda "Dišpetoža dizajn", da mu oda počast na svoj način, jer, kako kaže, "sve ono čime je Smoje ovi svoj grad zadužija, nikad mu nećemo uspit refat".

Tako su iz njezine radionice izišle majice, torbe, ruksaci, magneti i maske za mobitel s njegovim likom i jednom od poznatijih izjava koja vječno "drži vodu": "Da je ovi grad pokrit ceradom, imali bi najveći cirkus na svitu!".

image
Kreatorica preferira dizajn baziran na Splitu i njegovim umjetnicima
 
Duje Klarić/Cropix


– Volim ovaj grad i nije to ideja koja se nedavno rodila, nego prije skoro dvije godine, ali tek sada je došlo vrime za realizaciju onako kako sam tila, i priča se napokon zaokružila.

'Nikad im nećemo moć refat'

Smatram da trebamo raditi na promociji Splita, a imamo dovoljno faca koje nisu zastupljene koliko bi trebale, i to mi je najviše žaj. Primjerice, Smoje, Toma Bebić, Zdenko Runjić i mnogi drugi zadužili su Split i mi im to nikada nećemo moć refat, a u biti ih se ignorira – objašnjava nam Ana, koja je butigu "Dišpetoža dizajn" u centru grada otvorila 2016. godine.

Dodaje kako je na svim predmetima Smojin potpis originalan, a na tome zahvaljuje Feđi Klariću koji joj je potpis i ustupio.

image
Ana Šuljić ponosno je pozirala 
Duje Klarić/Cropix


– Odaziv je za sada dobar, ali vrime će pokazati sve. Meni je želja da Smoje bude među svitom, da se nosi, da dica znaju ko je on i da se gleda "Malo misto" i "Velo misto". On je učinia puno za Split i smeta me šta je nesvrstan ka u nekoj škatuli, ali doći će i vrime za njega – govori nam Ana.

Planova za budućnost ima te, kako kaže, nastavlja dizajnirati i raditi na promociji Split.

– Nije Smoje prvi dizajn šta se tiče Splita. Imamo Bajamontušu, Grgura Ninskog, Crveni Peristil i nastavljam dalje s promocijom našega grada, jer imamo puno toga za ponuditi – s ponosom podvlači Ana.

26. travanj 2024 13:24