StoryEditorOCM
RegionalSTIGLA JEDINA PONUDA ZA ZEMLJIŠTE U LUKORANU

Slovački SITNO HOLDING Real Estate želi kupiti turističku zonu ”Mačjak – Šumljak”

Piše Naši škoji/ Zadarski.hr
30. siječnja 2020. - 09:48

Na sjednici Povjerenstva za provedbu javnog natječaja za prodaju nekretnina, danas, točno u 13 sati, otvorena je jedina ponuda koja je stigla na natječaj za prodaju nekretnine u Lukoranu, površine 77.085 metara četvornih, javljaju Naši škoji.

Riječ je o zemljištu unutar ugostiteljsko-turističke zone ”Mačjak – Šumljak”, za koji je Općina Preko raspisala natječaj za prodaju 8. siječnja 2020. godine.

– Nakon otvaranja ponude Povjerenstvo je utvrdilo da je ponuda valjana i da sadrži sve podatke i traženu dokumentaciju propisanu natječajem. Ponuditelj je trgovačko društvo SITNO HOLDING Real Estate iz Slovačke, a ponuđeni ukupni iznos kupoprodajne cijene je 19,496.730 kuna, ili 34,88 eura po četvornome metru, a u natječaju je početna kupoprodajna cijena bila 33,38 eura po metru kvadratnom, potvrdio je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

O otvaranju ponuda sastavljen je zapisnik te je utvrđeno da je trgovačko društvo SITNO HOLDING Real Estate iz Slovačke najpovoljniji ponuditelj za kupnju nekretnine. Sljedeći korak je odluka načelnika o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, nakon čega će on biti pozvan da u roku od 30 dana pristupi sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnine.

– Nadamo se da će ponuditelj izvršiti sve obveze sukladno dostavljenom poslovnom planu te naknadno sklopljenom ugovoru. Iz ponude je jasno vidljivo da se radi o ozbiljnom ponuditelju te nas raduje da smo napokon uspjeli privući ozbiljnog investitora koji će realizirati ovu dugo očekivanu investiciju na našem otoku, ističe Brižić te podsjeća da se ovom ponudom nakon 15 godina napokon nazire početak projekta ugostiteljsko-turističke zone ”Mačjak – Šumljak” koji je od iznimne važnosti za cijeli otok Ugljan jer će unaprijediti i osnažiti ne samo turizam, nego i sve gospodarske grane vezane uz njega.

Prije svega, mišljenja je načelnik Brižić, projekt će doprinijeti otvaranju radnih mjesta i ostanku mladih na otoku te tako utjecati na demografsku sliku, omogućiti nova ulaganja u razvitak turizma i javnu infrastrukturu, stvorit će povoljniju klimu za buduća ulaganja investitora, potaknuti revitalizaciju i razvoj otoka na svim područjima te podići kvalitetu življenja svih stanovništva.

SITNO HOLDING Real Estate iz Slovačke već je ulagao na otoku Ugljanu prije nekoliko godina u projekt Ville Guduće, a osim ulaganja u ugostiteljsko-turističku zonu ”Mačjak – Šumljak”, u pripremi je još jedan turistički projekt.

Sjedište SITNO HOLDINGA je u Bratislavi, ali posluju i u Češkoj, a trenutačno u različite projekte ulažu više od 266 milijuna eura. Dosad su sagradili više od 2000 apartmana, stanova, kuća i poslovnih prostora u Češkoj i Slovačkoj, bave se zastupanjem i savjetovanjem investicijskih fondova iz Velike Britanije i Skandinavije te razvojem nekretninskog biznisa u Srednjoj i Istočnoj Europi, a ulažu i u farmaceutsku industriju.

30. travanj 2024 12:51