StoryEditorOCM

Proslava blagdana sv. Josipa nebeskog zaštitnika Obrovca

Piše Marko Ledenko Mane
18. ožujka 2022. - 08:38

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u subotu, 19.ožujka u crkvi sv.Josipa u Obrovcu, uz sudjelovanje vjernika iz župe Obrovac i okolnih mjesta, bit će proslavljen nebeski zaštitnik Grada Obrovca sv.Josip. Svečano misno slavlje predvodi mons. Ivan Milovan, umirovljeni biskup porečki i pulski, uz koncelebraciju župnika don Kreše Ćiraka, te ostalih svećenika iz okolnih župa.

Misno slavlje počinje u 11 sati. Nakon završetka mise slavlje se nastavlja tradicionalnom svečanom procesijom kroz središte Obrovca. U procesiji će sudjelovati svećenici, vjernički puk, Vukšićki bećari, KUD-ovi u narodnim nošnjama nosit će sliku sv.Josipa i četiri puta će se zaustavljati na blagoslov. Za vrijeme procesije vjernički puk molit će krunicu sv.Josipa , za obitelji, domovinu i mir u Ukrajini.

Nakon procesije Vukšićki bećari i KUD-ovi zapjevat će poznate pjesme Bukovice i Ravnih kotara. U domu kulture bit će otvorena samostalna izložba fotografija, poznatog fotografa i pjesnika Branka Antunovića pod nazivom „ Krajolik i nebo Isusove domovine". Izložba je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje fotografija ide za djecu Ukrajine .

27. travanj 2024 11:03