StoryEditorOCM
RegionalSPLIĆANI LUDI ZA ŠINJORINOM SMOKVOM

Proizvod svoga OPG-a Sandra Babac smjestila je u maketu Splita na rivi, znate li zašto?

Piše M.K.
9. veljače 2017. - 11:45
sinjorina_smokva

Split voli Šinjorinu Smokvu, poznati zadarski gastro-eko brend kojega uspješno razvija OPG Sandre Babac u Poljicima kod Zadra. Sandra je sudjelovala i na prvoj ovogodišnjoj skupštini Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO sa sjedištem u Splitu koja okuplja 60-tak ekoloških proizvođača iz sve četiri dalmatinske županije.

Sandra Babac članica je Upravnog odbora, kao predstavnica Zadarske županije. Na skupštini su, kaže nam, rezimirali rad Udruge u 2016.-toj, koja je bila iznimno uspješna za njih, te su s entuzijazmom načelno odredili nadolazeće aktivnosti koje bi trebale biti još propulzivnije…

Ono što je posebno zanimljivo je najavljena dodjela nagrada organizatora Masline i Intrade – Split 2017. u hotelu Zagreb (Duilovo) u subotu 28. veljače gdje je pozvana i Šinjorina Smokva koja je u Split poslala sve svoje proizvode (smokvu, mandarinu, dunju, marušku i šljivu).

- Koje smo točno nagrade dobili – vidjet ćemo u subotu… Međutim, prošle smo godine napravili isto i dobili četiri zlata (limun, smokva, dunja, mandarina) i srebro za marašku, te veliku plaketu za najbolje ocijenjen proizvod u kategoriji  voćnih namaza, a godinu ranije poslala sam samo smokvu i odmah dobila dva zlata: najbolji ekološki proizvod i najbolji voćni namaz! S obzirom da Split očigledno voli Šinjorinu, stavila sam je na maketu, u srce Splita, koja se nalazi na rivi – javila nam je Sandra Babac koja nam je poslala i fotografiju Šinjorine Smokve u maketi Splita.

26. travanj 2024 12:24