StoryEditorOCM
RegionalPOČETAK SRPNJA ILI?

Pripremite kišobrane i gumene čizme! Cijelu Dalmaciju čekaju nevere, kiša i bujične poplave; evo detaljne prognoze

Piše PSD
30. lipnja 2023. - 13:35

Formirat će se plitka ciklona koja će se duž osi Jadrana spuštati prema jugoistoku te za vikend donijeti nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i udarima vjetra osobito na Jadranu i uz Jadran, donosi N1.

U subotu će se naoblačenje s kišom premještati prema istoku i zahvatiti zapadne krajeve unutrašnjosti i jadransku obalu i zaleđe. Prognoziramo promjenljivo oblačno vrijeme s grmljavinom i udarima vjetra. Na Jadranu i u zaobalju moguće su lokalno veće količine kiše i bujične poplave.

Puhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer na sjevernom Jadranu nakon prolaza fronte kratkotrajno okrenuti na buru. Jutarnje temperautre zraka na Jadranu će se kretati od 18 do 22 Celzijeva stupnja, a najviše dnevne od 23 do 28 stupnjeva.

U nedjelju na Jadranu pretežno sunčano uz umjeren, a na južnom Jadranu i jak maestral. Više naoblake biti će na jugu Dalmacije, a moguća je još i pokoja nevera u dubrovačkom primorju. Temperature zraka u nedjelju u manjem padu.

Početkom idućeg tjedna vrijeme će biti stabilno, sunčano uz slab razvoj dnevne naoblake,na srednjem i južnom Jadranu stabilno uz umjeren do jak maestral, prognozoraju na N1. Od druge polovine tjedna porast temperature te je prema izračunima numeričkih modela za prognozu vremena izgledan novi toplinski val.

03. lipanj 2024 09:13