StoryEditorOCM
RegionalPO ZLATO

Preko milijun eura za 65 kvadrata?! Ovo je pet najskupljih stanova u Splitu, popijte apaurin prije nego ovo pročitate

Piše Frano Kiso/SD
11. veljače 2024. - 10:09

Već smo odavno naviknuli na basnoslovne iznose koji se traže za splitske stanove, a na suludom tržištu stambenih nekretnina više ne postoje jasni kriteriji ili bilo kakav sustav vrijednosti. Papreni iznosi se traže za male i velike stanove, one u centru grada i izvan njega, a nije ni bitno ni jesu li novi i moderno namješteni ili su pak desetljećima stari i zaostali u nekom prošlom dizajnerskom vremenu. 

Agencije za nekretnine se žale kako su pojedini prodavatelji u potpunosti precijenili svoje kvadrate, zbog čega trenutno na tržištu vlada određena stagnacija i čeka se korekcija cijena kako bi stanovi opet postali pristupačni obiteljima prosječnih primanja.

Dok se to ne dogodi, možemo samo klikati i čuditi se cijenama, a mi smo "pronjuškali" kojih to pet stanova u gradu pod Marjanom probija sve financijske barijere i što sa sobom nude.

Apsolutni prvak je peterosobni dvoetažni stan od 315 kvadrata u centru Splita. Vlasnik je stan renovirao, kaže da je nalio betonske ploče jer je riječ o starijoj zgradi, a čeka vas i parking u dvorištu. Sve to košta nevjerojatnih milijun i pol eura. Stan možete pogledati OVDJE.

Srebrnu medalju osvaja stan od 65 kvadrata na možda najelitnijoj poziciji, unutar Dioklecijanove palače. Agencija nabraja sve pogodnosti: atraktivna lokacija, pogled na more, kvalitetan namještaj, podno grijanje i turistički potencijal. Kažu, ovo je izvanredna prilika, a ta prilika će vas doći milijun i dvjesto tisuća eura. Oglas pogledajte OVDJE.

Treći najskuplji stan je luksuzni dvoetažni penthouse uz Park šumu Marjan. Smješten je na drugom katu nove stambene zgrade, a u 214 metara kvadratnih čekaju vas tri sobe, dvije kupaonice, terasa s pogledom na more te se ne morate pentrati po stepenicama pošto ima lift. Milijun i sto tisuća eura vrijednu nekretninu pogledajte OVDJE.

Sljedeći stambeni prostor je također dvoetažni, ima točno 266 kvadrata i dođe ravno - milijun eura. Stan na Pjaci ima pet soba i potkrovlje neto površine od 45 kvadrata. Agencija i za ovaj oglas tvrdi da je, gle čuda, jedinstvena prilika koja garantira velik potencijal i dobro poslovanje, a možete ga pogledati OVDJE.

Zadnji stan na listi vrijedi također milijun eura, no ima upola manje kvadrata i nalazi se u ulici Vrh Lučac. U opisu se navodi kako ima "veliki open space dnevni boravak koji je u komunikaciji s kuhinjom i prostranom terasom" te da zatvorena površina iznosi 69 kvadrata. Useljenje je planirano za veljaču ove godine, pa brzo iskoristite priliku i ćirnite zlatne kvadrate OVDJE.

27. travanj 2024 06:52