StoryEditorOCM
RegionalNEVIĐENO DIVLJAŠTVO

Poznati Dubrovčanin (31) premlatio maloljetnika zbog psa?!; Majka mladića je u šoku: ‘Gurao mu je prste u oči...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
29. ožujka 2024. - 12:08

Zbog divljačkog premlaćivanja 17-godišnjeg dubrovačkog tinejdžera u šumi nadomak Opće bolnice Dubrovnik, i to nakon što su se njihova dva psa uhvatila u koštac, narednih mjesec dana iza rešetaka dubrovačkog zatvora provest će 31-godišnji Domagoj K., poznato lice u dubrovačkim sportskim, ali i političkim krugovima.

Riječ je o događaju od 22. ožujka oko 9 sati ujutro kada su roditelji zamolili srednjoškolca, inače odličnog učenika 3. razreda jedne srednje škole, da prošeće psa s obzirom na njihovo zdravstveno stanje. Pritom nisu ni slutili da će nakon pola sata zaprimiti poziv nepoznatih osoba koji ih je užasnuo.

- Sina smo zamolili da prošeta psa jer sam ja imala upalu pluća, a suprug se taman vratio s operacije pa jedva hoda sa štakama. Otišli su do obližnje šume da se pas, koji nije krvoločan, malo istrči. Pritom ga je pustio s lajne jer nema baš puno prolaznika. Ali je taj čovjek naišao sa svojim stafordom. Psi su se najednom sukobili pa je taj čovjek, mišićav i velik, divljački počeo udarati našeg dok ih je razdvajao. Sin je dotrčao i pitao ga: ‘Zašto ga tako udaraš? Pa to je pas.‘ Nakon toga je čovjek krenuo na mog sina. Udario ga je šakom u glavu pa je pao na pod gdje ga je nastavio udarati nogama. Ujedno ga je davio te mu gurao prste u oko i usta. Valjda mu je oči htio iskopati. Sin je mislio, najiskrenije, da je gotov - kaže za Jutarnji majka teško ozljeđenog maloljetnika navodeći potom da je cijelo to divljanje u grmlju promatrao staford, dok je njihov pas pobjegao kući.

image

Pretučeni maloljetnik

Privatna arhiva

Nije im bilo jasno zašto se pas već vratio i to bez sina, a pritom nije ni naslućivala da joj sin u tim trenucima proživljava horor u šumi.

Naime, u jednom trenutku buku koja je dopirala iz šume, začule su zaposlenice obližnjeg ureda za mentalno zdravlje i ovisnost koje su, ne dvojeći, odmah dojurile i pritekle u pomoć.

- Te hrabre žene zatekle su sina u grmlju kako se skriva i štiti dok ga taj čovjek udara. Vikale su mu: ‘Pusti ga! Pusti dijete!‘ te su u jednom trenutku tijelom stale između njih dvojice da mi zaštite dijete. Tko zna bi li moj sin bio danas živ da nije bilo tih žena. Hvala im neizmjerno na tome. Nedugo zatim smo dobili poziv na telefon da dođemo po dijete. Oduzele su mi se noge. Onako bolesna sa suprugom na štakama odjurila sam do njih te smo ga odveli na Hitnu u bolnicu. Ondje su došli i policajci te krim policija. Sin mi je zadobio lom prsta i potres mozga s nizom rana po glavi. Obzirom da mu je gurao prste u oko, mora na daljnje kontrole. Prošlo je gotovo tjedan dana od događaja i nigdje nisam vidjela da je vijest o tom napadu objavljena. Zvala sam policiju na što su mi rekli da se štiti maloljetnik, no ja bih prije rekla da se ovdje štiti napadač - ističe s gorčinom još majka napadnutog tinejdžera koji je nakon otpuštanja iz bolnice gdje je proveo tri dana, potražio i psihološku pomoć.

image

Pretučeni maloljetnik

Privatna arhiva

Istraumatiziran je od svega, kaže nam dalje sugovornica, te dodaje kako sin njih tješi da će sve biti dobro i da je on dobro.

- Prijatelji ga ohrabruju, traume su tu. Znam da će fizičke ozljede proći, ali kakvo će biti njegovo mentalno zdravlje s odmakom vremena toga me strah. Drugo dijete nam se sad boji otići prošetati do te šume sa psom, a to nam je najbliža lokacija jer je Dubrovnik s tim parkovima u deficitu - zaključuje majka 17-godišnjaka.

A najviše ju boli što napadač, kako su joj rekle svjedokinje, "nije pokazao ni trunku empatije nakon svega nego je nastavljao raspravljati i sina joj usput optuživao da mu je razbio naočale, a same su, tvrdi, pale dok je pse razdvajao".

Iz PU dubrovačke o navedenom incidentu su tek danas izvijestili da su dovršili istraživanje i 31-godišnjaka prijavili za nanošenje teške tjelesne ozljede na štetu maloljetne osobe.

- Tijekom jutarnjih sati 22. ožujka policija je zaprimila dojavu djelatnika OB Dubrovnik kako su na obradu zaprimili dvojicu ozlijeđenih mladića od kojih je jedan maloljetna osoba, a drugi 31-godišnjak, te da su ozljede, prema izjavi mlađeg, zadobili u tučnjavi. Postupajući po zaprimljenoj dojavi, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su prethodno tog dana, dvojica spomenutih mladića na istom mjestu, šetali svoje pse bez povodca, kada je došlo do sukoba između pasa, a potom i sukoba između vlasnika pasa. Tijekom sukoba maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede, a stariji lakše te su obojica zbrinuti u dubrovačkoj bolnici - kažu iz dubrovačke policije koja je po dovršetku istraživanja osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku a potom i otpratila u istražni zatvor gdje će provesti narednih 30 dana, piše Jutarnji list.

27. travanj 2024 07:53