StoryEditorOCM
RegionalNEVJEROJATNO

Policija dva dana nije napisala slova o napadu na HGSS-ovce na Platku, pogledajte što je za njih bilo važnije...

Piše Jutarnji list
2. veljače 2023. - 09:01

MMA borci u nedjelju navečer na Platku brutalno su pretukli dvojicu HGSS-ovca i djevojku koji su im pritekli upomoć nakon što im je BMW s kojim su driftali na skijalištu ostao zaglavljen u snijegu, piše Jutarnji list.

Policijska uprava primorsko-goranska prvi put o slučaju oglasila se puna dva radna dana nakon divljačkog napada.

Šturo su izvijestili kako su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te da će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu.

Međutim, prije objave o ovom napadu, izvijestili su o niz ‘sitnih‘ razbojstava i ‘zlodjela‘:

U ponedjeljak su obavijestili o uhićenju razbojnika koji je provalio u ugostiteljski objekt i o 26-godišnjaku pritvorenom zbog veće količine oružja, a u utorak o krađi mopeda i kradljivcima torbica. Tek u srijedu objavili su priopćenje o neviđenom nasilju na Platku.

U PU primorsko-goranskoj navode da su obavijest o prekršaju 21-godišnjeg vozača BMW-a dostavili komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje, a za sada ne spominju nikakve prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva potvrdili su pak za 24 sata da nisu imali pojma o slučaju jer ih riječka policija uopće nije obavijestila te da su za sve saznali iz medija.

Podjetimo, prema neslužbenim informacijama, napadači su Matej Krunić, Lovro Pavelić i Luka Tiriel Abramović, a Pavelić je bio i vozač BMW-a, koji je u njegovom vlasništvu.

Abramović je bio i mladi hrvatski skijaški reprezentativac, a kasnije je postao MMA borac. Njegov je otac upravitelj šumarije u Crnom Lugu i član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici.

28. travanj 2024 01:32