StoryEditorOCM
RegionalPRVI GLAS STANKOVACA

Pobjednik festivala pjevača amatera - Ratko Jovančević s pjesmom ‘Hercegovko iz Mostara‘

Piše Marko Ledenko - Mane
26. prosinca 2023. - 22:48

U stankovačkom Domu kulture, pred velikim brojem gledatelja održan je 46.tradicionalni festival pjevača amatera Prvi glas Stankovaca 2023. Na Prvom glasu Stankovaca sudjelovalo je 12 pjevača amatera iz Zadarske i Šibensko - kninske županije, koji su oduševili mnogobrojnu publiku svojim sjajnim izvedbama pjesama i scenskim nastupom.

Publika je to odlično prepoznala i svakog izvođača nagradila je velikim pljeskom. Prije samog početka ovog glazbenog spektakla prateća grupa ‘Vista‘ iz Zadra sjajno je svojim pjesmama zagrijala publiku. Svi pjevači amateri s puno energije, emocija i želje pokazali su svoj veliki potencijal u pjevanju poznatih hitova. Nakon završetka festivala pristupilo se glasovanju i po glasovima publike proglašen je pobjednik.

Stručnog ocjenjivačkog žirija nije bilo, jer pobjednika festivala odlučili su glasovi publike. Publika je svojim glasovanjem odlučila da drugi put za redom pobjednik bude Ratko Jovančević s pjesmom, ‘Hercegovko iz Mostara‘, drugo mjesto osvojio je Zoran Nakić-Žućo s pjesmom ‘Evo mene sijedoga bećara‘, a treće mjesto Mirko Dubravica, višegodišnji pobjednik Prvog glasa Stankovaca s pjesmom ‘A sada idem‘.

Gost iznenađenja bila je ženska pjevačka skupina ‘Dream team‘, prijatelji iz Ljubuškog. Pjevali su poznatu hercegovačku Gangu i bećarac, te doživjeli prave ovacije publike.

Zvijezda večeri bio je Davor Dujić poznati boksački trener, manager, koji je nastupio van konkurencije i zapalio je publiku s poznatim hitovima Miše Kovača.

Tijekom Domovinskog rata, Stankovci su bili prva crta obrane, ali festival se nije prekidao. Dva puta se održavao u Pirovcu, a jednom u Vodicama. Tijekom epidemije koronavirusa održavao se Online.

Glazbena udruga Melodija Stankovci bila je organizator,  a Općina Stankovci pokrovitelj ovog zaista vrhunski organiziranog glazbeno scenskog spektakla.

27. travanj 2024 11:09