StoryEditorOCM
RegionalNOVI ‘STANARI‘

Pilići su svoj jednomjesečni smještaj pronašli u obnovljenoj i moderniziranoj volijeri u ražanačkom polju

Piše Branko Božić
3. srpnja 2022. - 13:05
Za potrebe ražanačkog Lovačkog društva Kobac, dopremljeno je u prvim danima srpnja ukupno 1000 kljunova fazanskih pilićaBranko Božić/Slobodna Dalmacija

U okviru ovogodišnjeg plana i programa obnove i pomlađivanja fonda divljači, iz čuvene fazanerija u Dardi u za potrebe ražanačkog Lovačkog društva Kobac, dopremljeno je u prvim danima srpnja ukupno 1000 kljunova fazanskih pilića.

Kako nam je rekao mladi i poduzetni predsjednik 'Kopca' Marko Kožul, koji je koordinirao akciju i u njoj osobno sudjelovao, pilići su sad na početku svoj jednomjesečni smještaj pronašli, u unatrag dvije godine iz temelja obnovljenoj i moderniziranoj volijeri u ražanačkom polju.

- Nakon što se još dodatno podivljaju i fizički ojačaju, mlade koke i pjevce ćemo ispuštani sredinom narednog mjeseca kolovoza u njihova nova staništa. Riječ je o podvelebitskim lovištima dviju lovnih jedinica ¨Sjever¨ i ¨Jug¨. Ona se na sjeveru protežu počevši od Paškog mosta na zapadu do mjesta Jovići na istoku te na jugu između dvaju mjesta Ljupča i Radovina. Za ovaj projekt smo izdvojili ukupno 38.000 kuna govori mladi i agilni predsjednik Kožul. On na posljetku upućuju riječi hvale svojim kolegama lovcima Mati Lazanji, Svetku Lazanji, Branku Mataku, Marinku Milaku, Frani Joviću, Kuzmanu Rudiću, Radi Čaviću, Tomislavu Čaviću, Anti Rudiću, Boži Rudiću, Zorku Čolaku, Toniu Čolaku, Dragutinu Miočiću i Damiru Kožulu na kako je zaključio angažmanu i sudjelovanju u uspješno odrađenoj navedenoj ljetnoj akciji.

27. travanj 2024 21:30