StoryEditorOCM
RegionalISLAND PAG TRAIL

Ovčica Emili svih poziva na vikend rekreacije, sporta i gastronomije: Say cheese and run!

Piše Zadarski.hr
28. ožujka 2019. - 13:58
image5

Jedan potpuno drugačiji trail osmislila je Općina Kolan.Ove godine organizira jedan veliki projekt pod nazivom Island Pag trail koji će se održavati na području Općine Kolan. Spoj je to sporta i vrhunske otočke gastronomije. 

- Island Pag trail održat će se 6. travnja 2019. godine. Sadržava dvije trail staze: rekreativnu od 11 km te profesionalnu od 24 km. Za razliku od uobičajeno izrazito krškog terena, područje općine Kolan nudi široku lepezu makadamskih staza te uređenih staza uz obalu. Općina Kolan kao organizator će tijekom utrke na okrijepnim stanicama ponuditi paški sir, skutu i med, na cilju utrke sve posjetitelje očekuje zabavni program uz koncert Crvene jabuke na kojem će svi moći kušati našu poznatu otočku gastro ponudu. Nositeljica našeg traila naša ovčica Emili svih poziva na vikend rekreacije, sporta i gastronomije: SAY CHEESE AND RUN! - poručuje naša Emili! Emili je iz Kolana i svaki dan sama trči po kolanjskim brdima, odmara se na brdu Sv. Vida, divi se najnevjerojatnijem pogledu i u punom trku jurca i baca se na glavu u more! Ali Emili je usamljena. Naime, ostale ovčice nisu kao ona. Sve su nekako iste i ne znaju se baš zabavljati. Ove godine je Emili odlučila da je dosta! Ove godine će imati ekipu! Ove godine želi da što više vas vidi ljepote kojima je ona okružena svaki dan i da svi trčite zajedno s njom! Rekla je: „E sad je dosta! Imat ćemo ISLAND OF PAG TRAIL! I to u mome Kolanu. "Stoga vas poziva da obujete veselje, odjenete osmijeh i ponesete kapu punu želja za dobrom zabavom! A da ne biste mislili da se ona samo zabavlja po cijeli dan, a ne, ne, Emili je i jako vrijedna. Pripremila je ona tu vama svega, a sira ponajviše. Ipak je njezin najbolji... Ma pripremila je ona vama svašta ali nećemo vam odmah sve otkriti. Otok Pag trail održat će se kroz dvije utrke: Utrka BLUE 11km predviđena je za sve one koji žele trčati ili pak hodati, a fleksibilan limit dozvolit će uživanje u stazama otoka Paga za sve skupine posjetitelja: rekreativce, amatere ili pak profesionalce. „Škraparenja“ neće biti budući se Kolan diči velikim brojem makadamskih staza te uređenom obalnom pojasu uz poglede na Velebit i ostatak otoka i susjednog otočja. Zastanite na okrijepama i probajte originalne otočke proizvode poput sira, meda, skute i uvjerite se zašto Kolan zovu prijestolnicom sira.

Najviša točka ove utrke je Sveti Vid, ujedno i najviši vrh otoka Paga, a nalazi se neposredno iznad Paškog zaljeva. Otkriva pogled na većinu otočkih mjesta (Pag, Kolan, Šimuni, Košljun itd.) i na susjedne otoke Rab, Mali Lošinj, Silba, Olib, Maun) te na ponosnog gorostasa Velebit. Po završetku utrke, očekuje vas ručak koji će spremati vrijedne Kolanjke i Kolanjci, a na meniju će se naći paška janjetina, skuta, sir, ovčetina uz degustaciju lokalnih delicija. Oni koji planiraju vikend na Pagu mogu odabrati izlet do Lunjskih stoljetnih maslina te edukativni obilazak Kolanjskog polja koje skriva stoljetna bogatstva. Utrka Green 24km obuhvaća „highlighte“ općine Kolan i predviđena je za nešto aktivniju skupinu natjecatelja s obzirom da se za ovu kategoriju traži nešto veća kondicijska spremnost. Suprotno očekivanom, također nema „škraparenja“ s obzirom da se općina Kolan diči velikim brojem makadamskih staza te uređenom obalnom pojasu uz poglede na Velebit i ostatak otoka i susjednog otočja. Say cheese and run! Pozdrav iz Kolana - poručili su organizatori.

28. travanj 2024 19:25