StoryEditorOCM
RegionalNAJVIŠI U HRVATSKOJ

Otvoren hotel u splitskom neboderu: zavirite u unutrašnjost 135 metara visokog giganta, a tek koji pogled!

Piše PSD
17. srpnja 2023. - 11:18

U najvišem neboderu u Hrvatskoj visokom 135 metara, Westgate Toweru, u Splitu od danas je otvoren AC Hotels by Marriott® koji je dio portfelja Marriott Bonvoy.

- Oduševljeni smo što širimo prisutnost Marriott Bonvoya i predstavljamo AC Hotels kroz iznimno korisničko i dizajnersko iskustvo u Hrvatskoj - rekla je Sandra Schulze-Potgieter, potpredsjednica Marriott Internationala za premium i odabrane brendove u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

image
AC Hotel by Marriott

- Split kao kulturno i turističko središte Hrvatske nudi brojne znamenitosti poput Dioklecijanove palače pod zaštitom UNESCO-a, a tu su i beskrajne mogućnosti uživanja u modernoj mediteranskoj kuhinji, uzbudljivom noćnom životu i rajskim plažama. Bez obzira je li riječ o gostima koji istražuju bogatu povijest grada, započinju avanturu po otocima ili održavaju poslovne sastanke, ovaj će hotel biti savršena baza za njihov besprijekoran doživljaj - dodala je Sandra Schulze-Potgieter.

AC Hotel by Marriott Split dizajnirao je poznati arhitekt Otto Barić.

image

AC Hotel by Marriott

Ac Hotel By Marriott/Ac Hotel By Marriott

Suvremeni minimalistički dizajn 214 soba i apartmana omogućuje gostima da prostor koriste na način koji im najviše odgovara nudeći pritom dovoljno prostora za pohranu prtljage ili udobno radno mjesto.

U skladu s jadranskom kulinarskom scenom, AC Hotel by Marriott Split, nudi okuse mediteranske kuhinje u restoranu Laureto pod vodstvom hrvatskog chefa Gorana Šikića. Cumano Bar nudi raznovrsne kreativne koktele i vremenske klasike s modernim twistom, uključujući signature AC Gin Tonic.

image
AC Hotel by Marriott
image
AC Hotel by Marriott

Ostali sadržaji uključuju 178 SPA s unutarnjim bazenom, saunom i parnom sobom te 325 četvornih metara prostora za sastanke koji mogu primiti do 240 ljudi. Gostima je na raspolaganju i teretana s modernom opremom Matrix.

- Otvorenje AC Hotel by Marriott Split označava uzbudljivo poglavlje za lokalnu hotelsku industriju tim više što Marriott International u Hrvatskoj debitira s brendom AC. Nadamo se značajnom doprinosu gospodarskom rastu regije kroz privlačenje poslovnih i turističkih gostiju te razvoj korporativnih partnerstava. Također, radujemo se prvim gostima u AC Hotel by Marriott Split, ali i predstavljanju naše prepoznatljive ponude - izjavila je Ljubica Bauk, generalna direktorica hotela AC Hotela by Marriott Split.

Puljak oko najvišeg nebodera

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak danas je komentirao otvorenje Dalmatia Towera.

- Ne znam točno detalje, ali ako započinju s radom, dakle imaju sve dokumente koji im trebaju. Ono što znam je da je taj cijeli toranj, cijeli taj predmet u ispitivanju službi USKOK-a i svih ostalih. Oni će utvrditi sve ono što se dogodilo u prošlosti, ali eto, sad ima uporabnu dozvolu i nastavno kreću s radom - kazao je Puljak. 

image
AC Hotel by Marriott
image
AC Hotel by Marriott
image

AC Hotel by Marriott

Ac Hotel By Marriott/Ac Hotel By Marriott
30. travanj 2024 17:45