StoryEditorOCM
RegionalEVO GA OPET

Odron zemlje i stabala na Jadranskoj magistrali kod Sumpetra, promet se odvija otežano, stiže i ministar Oleg Butković

Piše S. K.
25. ožujka 2023. - 11:19

Strmo vapnenačko dalmatinsko tlo sklono je odronima, a reklo bi se posebno ono u omiškome okruženju. Tako je danas na državnoj cesti D8 kod Sumpetra došlo do odrona zemlje i stabala pa se promet, uz regulaciju, odvija otežano.

Čini se da količina zemlje i veličina stabla na cesti ne bi trebala biti preveliki zalogaj za cestarske službe. Međutim taj bi odron trebao biti snažno upozorenje cestarima i nadležnima za tu i ostale dionice da se obrati dodatna pažnja i poduzmu preventivne mjere kako se to više ne bi događalo. Ovaj put je dobro prošlo, a idući bi moglo biti i nešto gore.

image

Promet se kod Sumpetra odvija otežano

Ante Čizmić/Cropix

Za ovu i širu priču posebno je zanimljiv detalj da se danas obilježava obljetnica osnutka Gradskog odbora HDZ-a Omiš koju će uveličati potpredsjednik hrvatske Vlade Oleg Butković. Koji je, ne zaboravimo, ministar prometa pa bi lokalni HDZ-ovci svoje molbe i zahtjeve za obnovom cesta i sprječavanjem odrona mogli potkrijepiti aktualnim primjerom i vidjeti je li ministar koji nerado ulaže u obveznice skloniji ulagati u dionice, cestovne naravno. S te je strane odron došao kao naručen.

image

Ministar prometa Oleg Butković danas bi trebao doći u Omiš i na licu mjesta upoznati se s odronom

Darko Tomas/Cropix

Naravno to sve će se moći dogoditi samo u slučaju da se ministar prometa uopće uspije probiti do Omiša pa je ovo test i za njega i za njegov resor. Naoko mali odron, a tako velike posljedice.

image

Cestari su stigli na mjesto odrona

Ante Čizmić/Cropix
19. travanj 2024 11:04