StoryEditorOCM
RegionalZALOG ZA BUDUĆNOST

Novoizgrađeno školsko igralište uz Područnu školu Vrsi prostire se na čak 1480 kvadrata i vrijedno je preko 400 tisuća kuna: a slijedi i još jedan projekt

Piše Zadarski.hr
23. ožujka 2022. - 13:02

Načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić i ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Kata Knežević obišli su danas novoizgrađeno školsko igralište smješteno pokraj Područne škole Vrsi.

Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata te učenicima omogućava neometano i sigurno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Prema riječima ravnateljice Knežević, ovo je značajan korak za školu i učenike.  

- Novo školsko igralište značajno je za naše učenike i kvalitetu njihovog obrazovnog procesa. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture u budućnosti će se održavati u cijelosti, bez nepotrebnog gubljenja vremena na odlazak do pola kilometra udaljenog javnog igrališta. Roditelji također mogu biti mirniji jer djeca više neće izlaziti iz školske zgrade za vrijeme nastave. Od srca hvala načelniku Luki Periniću i Općini Vrsi što su izašli u susret te napravili i omogućili učenicima lijepo i funkcionalno školsko igralište, rekla je ravnateljica Knežević.  

image

Načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić i ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Kata Knežević

Vrsi

VRIJEDNOST PROJEKTA OKO 400 TISUĆA KUNA 

Školsko igralište obloženo je antistres podlogama i sadrži golove, košarkaške koševe te mrežu za odbojku. Također, uskoro sliedi postavljanje zaštitne ograde i mreže, čime će radovi biti u potpunosti dovršeni. Vrijednost projekta je nešto više od četiristo tisuća kuna, a radove je izvodila komunalna tvrtka Vrsi infrastruktura.  

- Iznimno mi je drago što danas stojimo ovdje, na novom, školskom igralištu koje će zasigurno biti značajno i korisno učenicima naše škole. Međutim, ne mislimo stati na ovom igralištu. Uskoro očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju potrebnih učionica i školske dvorane, a vjerujem kako će taj krucijalni projekt nakon više desetljeća čekanja biti uskoro i realiziran - istaknuo je načelnik.  

Rekonstrukcija školske zgrade, izgrađene i otvorene 1997. godine, obuhvaćat će dogradnju tri nove učionice s pripadajućim popratnim prostorijama i igraonicom te jednodijelnom školskom športskom dvoranom, zadržavajući postojeću katnost. Na dijelu postojećeg objekta uklonit će se kosi krov i nadograditi učionice s ravnim krovom.

Nastava se trenutno odvija u dvije smjene – učenici od prvog do petog razreda su stalno ujutro, a od prvog do četvrtog razreda se izmjenjuju u smjenama u dvije učionice na katu školske zgrade.  

27. travanj 2024 00:55