StoryEditorOCM
RegionalOMILJENI SVEĆENIK I ČLAN TORCIDE OBJAVIO DA NAPUŠTA CRKVU

Ne ženim se, nemam dicu, niti imam dečka. Možda ću sada biti bolji vjernik...

Piše Leo Kovačić / PSD
9. lipnja 2017. - 21:41
ssssw

Don Marijo Volarević, profesor na splitskom KBF-u, šokirao je danas objavom na svom Facebook profilu. Naime, ovaj omiljeni teolog kojeg je javnost proteklih godina mogla upoznati, između ostalog, i kao srčanog Hajdukovca bez dlake na jeziku, poručio je kako se ostavlja svećeničkog poziva. O razlozima svoje odluke nije želio govoriti, no istakao je da ne zamjera ništa ni Biskupu ni Splitsko-makarskoj biskupiji, piše Slobodna Dalmacija.

Njegovu poruku prijateljima i vjernicima na Facebooku prenosimu u cijelosti:

"Danas dajem ostavku na sve svećeničke dužnosti!

Vjerujem u istoga Boga i dalje, moji stavovi su isti, možda ću sad biti još bolji vijernik. Ne ženim se niti imam dicu tako da odbacite sve te špekulacije (p.s. nemam ni dečka), ali želim služiti ovom narodu na drugačiji način onoliko koliko mi Bog da još vremena! Bio sam može se reći na nekakvom vrhuncu što se tiče znanstvene i Crkvene karijere i tu nemam što zamjeriti Biskupu i Splitsko-makarskoj biskupiji.

Ovim putem se svima zahvaljujem na svemu, ali zadnjih godina vidim da nije to to što me ispunjava i imam osjećaj da se borim sa vjetrenjačama. Svima koji su slušali moje propovijedi, kao i svim mojim studentimaporuka:"stojim iza svake svoje riječi", ponovno bih to izrekao, ponovno ću to govoriti nadam se dok budem živ i sve vas Volim, ali okrećem stranicu života.

Za nekoga je ovaj moj potez glup (imam sigurnost niti žene niti djece), ali ja baš suprotno svoj život i dalje predajem u Božje ruke. On me je do svega ovoga doveo, voditi će me i dalje: "Bože tebi se prepuštam, hvala na svemu do sada spreman sam od tebe primiti sve što mi podariš u budućnosti!", poručio je Volarević na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, don Marijo Volarevića (41), profesor je na splitskom KBF-u gdje predaje "Osnove moralne teologije" i "Socijalni nauk Crkve", te je na ispomoći u solinskoj župi sv. Kajo. Kao rođeni Metkovac, član je Torcide – Metković, ponosni je vlasnik dvije dionice Hajduka koje, kako je rado govorio, kupio radi nećaka budući da mu je zet odrastao u okruženju dinamovaca, pa ih mora nekako pridobiti...

Hajdukova svećenička vojska, don Mile Čalo, don Marijo Volarević, don Marijo Buljević i fra Ivan Šimunac: Pomozi, Bože

- Dok sam bio u gimnaziji išao sam na Sjever, a zadnjih godina obično sam na Istoku ili Zapadu. Ako nije dres Hajduka na meni ili šal onda je obavezno nešto bijelo. Dok je Hajduk igrao na Staroj plinari bogoslovi i sjemeništarci s vrha zgrade bogoslovije gledali bi utakmice. I danas rado od starijih kolega slušam njihove priče kako bi se kradomice za vrijeme učenja išuljali i gledali Hajduka - ispričao je prije godinu dana u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

28. travanj 2024 01:17