StoryEditorOCM
RegionalVREMENSKA PROGNOZA

Ne spremajte kišobrane: evo kakvo nas vrijeme očekuje u dućih nekoliko dana

7. svibnja 2018. - 10:33
zadar_vrucina6-220612

U većini krajeva pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom te uglavnom bez oborine; najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 27 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.
Uz više oblaka poslijepodne u Dalmaciji još može biti pokojeg pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu mjestimice umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana ponegdje i vrlo jaka.


Što se tiče ponedjeljka, na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije očekuje se djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno, pa su uz umjeren razvoj oblaka mogući pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom između 25 i 28 °C.
Na jugu Hrvatske podjednako iznadprosječno toplo i djelomice sunčano, ponegdje uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak.
U utorak u unutrašnjosti još uglavnom suho, te barem djelomice sunčano. Od srijede promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, te malo manje toplo. U utorak će puhati mjestimice umjeren sjeveroistočnjak, a zatim vjetar uglavnom slab.
Na Jadranu u utorak pretežno sunčano i toplo. Od srijede promjenljivo oblačno, pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

30. travanj 2024 16:09