StoryEditorOCM
RegionalSPUŠTENE HLAĆE

‘Momci su me zamolili da plešem, nisu bili djeca! Njihao sam kukovima kao Elvis, ali nisam vadio spolovilo...‘

Piše Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
5. veljače 2024. - 10:13

Kad se spustio na plažu na šetalištu Svetog Petra u Makarskoj u popodnevnim satima sredinom lipnja, 63-godišnji Makaranin nije se uspijevao kontrolirati. Ponijela ga je atmosfera pred mnogobrojnim kupačima koji su uživali u suncu i moru, pa je spustio hlače i pokazao sadržaj gaća. Pritom je krenuo micati kukovima i simulirati seksualni čin, piše Jutarnji list. 

Vrlo brzo su građani reagirali, a nedugo zatim i policija koja ga je prijavila za članak 14. st.1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog navedenih poteza prekršajni sudac ga je kaznio sa 80 eura, a ujedno mora platiti i 27 eura sudskih troškova.

Jedan od svjedoka je ispričao da mu je toga dana na radnom mjestu prišla gošća na plaži i zamolila za intervenciju. Pokazala mu je čovjeka "na 25 metara daljine otprilike kako čini nemoralne radnje prema nekim curicama".

- Vidio sam ga da ima spuštene hlače, vidjelo mu se spolovilo i licem je bio okrenut prema skupini djevojčica koje su se tamo sunčale i kupale 10 metara dalje. Micao je bokovima naprijed nazad te sam mu povikao: ‘Jesi normalan? Šta to radiš?‘ Kad sam mu prišao on se obukao i otišao – prisjetio se jedan žitelj Makarske koji 63-godišnjaka, inače, poznaje iz mjesta.

Obrana vremešnog muškarca je u najmanju ruku ‘umjetnička‘ te je za njega sve to bio samo ples kojim je ispunjavao želje nekih momaka s plaže.

- Bio sam na plaži kod poluotoka Sv. Petar i cijelo to popodne sam se kupao. Bilo je dosta kupača i nikom se nisam obraćao. Momci koji su me vidjeli, a nikako to nisu bila djeca, počeli su mi dovikivati da zaplešem. Svi me oni poznaju. A kako sam se ja tom prigodom presvlačio odnosno oblačio duge hlače i majicu, izvodio sam performanse. Micao sam kukovima u krug te naprijed nazad kao Elvis Presley za vrijeme plesa. Nisam vadio spolovilo niti sam ikoga vrijeđao. Ljudi su mi se smijali dok su me gledali. A bila je i jedna ženska, dosta ružna, koja se odmakla od mene iako sam bio na 15 metara udaljenosti. I ona je pozvala tog drugog čovjeka koji mi je prišao i zaprijetio da će pozvati policiju pa sam prekinuo ples i udaljio se – pojasnio je privedeni 63-godišnjak koji je u konačnici za sud vrijeđao moralne osjećaje građana.

02. travanj 2024 03:33