StoryEditorOCM
RegionalINTERVENTNA POLICIJA NA PAGU

Mještani Gorice blokirali dovoz ograde na lokaciju pretovarne stanice za otpad, stanje je napeto!

Piše M. Kalajžić
13. rujna 2018. - 18:23
01

Tridesetak mještana naselja Gorica na otoku Pagu, prosvjeduje je u četvrtak na terenu predviđenom za pretovarnu stanicu otpada  kao dijela cjelovitog rješavanja - gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji, nakon što su na tu lokaciju kamioni dovezli ogradu koja bi trebala omeđiti prostor za tu namjenu.

- Djelatnici Lavčevića došli su jutros i počeli postavljati ogradu za investitora Eko d.o.o. Isforsirali su postavljanje ograde okolo bez ikakve najave. Okupili smo se i najprije je došla temeljna, a onda i interventna policija. Forsiraju da iskrcaju i drugi kamion, ali mi smo stali tu i nećemo im dati. Oni će to napraviti silom, jer zna se tko ima pendrek... – kazao nam je Josip Škoda, jedan od mještana Gorice koji se bune zbog lokacije pretovarne stanice otpada,  što će, kažu mještani, ugroziti normalan život na tom području, posebno poljoprivredu, stočarstvo i turizam.

- Ne znamo kako će ovo danas završiti, sve ovisi s kim imaš posla, da se ne isprovociraju neki sukobi ili ružne stvari. Mislili smo da neće ustrajati danas na iskrcavanju ograde, jer mi imamo toliko dokumentacije da se to trebalo prolongirati neko vrijeme. Ali oni su uporni u tome i očigledno instruirani tako da bi radili u tri smjene dok ne slože ograde oko terena koji je u takvom stanju i neuredno okolčen da ga ne bi priznala nikakva građevinska inspekcija. Mislim da su prvo tu promašili, a dalje da ne govorim. Očito je vlast uz njih – kazao je Škoda.

Prije nekoliko dana mještani Gorice prosvjedovali su i ispred zgrade Gradske uprave Paga tražeći da se realizacija projekta ''pretovarne stanice'' na lokaciji pored naselja Gorica obustavi. Tražili su obnovu postupka donošenja prostorno planske dokumentacije - Prostornog plana grada Paga, u dijelu koji se odnosi na pretovarnu stanicu, te da se omogući mještanima naselja Gorica uvid i utjecaj na donošenje, kao i da se pretovarna stanica izmjesti izvan otoka Paga.

 

27. travanj 2024 23:49