StoryEditorOCM
RegionalDODATNI PROBLEMI

Mazutom zagađeno more kod Maslenice! Načelnik Vulić: "Službe znaju za to još od jučer, ali nemaju ljudstva. Sad samo možemo čekati..."

Piše M. Magaš
15. svibnja 2023. - 15:01

Pored svih nevolja s poplavom koje su zadesile područja Obrovca i Gračaca, u moru kod Posedarja i kod Maslenice primijećeno je zagađenje mazutom iz Zrmanje, u koju curi već dva dana, a dopire iz ostataka nekadašnjih postrojenja Tvornice glinice na Bravaru.

Nazvali smo načelnika Općine Jasenice, Stipu Vulića, koji se upravo vratio s terena. 

- Išli smo zajedno s Lučkom kapetanijom i Državnim inspektoratom provjeriti situaciju, no količina vode je enormna da se sad trenutno ništa ne može napraviti, pa ni postaviti brane. Mi smo još jučer primijetili mazut, obavijestili smo Hrvatske vode, koje imaju ugovor s vanjskom forom koja to rješava, no zbog situacije u Obrovcu i Gračacu, jednostavno su nas stavili na čekanje. Razumljivo - komentirao je Vulić te rekao kako oni u Maslenici nemaju problema s poplavom, no imaju s pitkom vodom. 

- Trenutno nema vode i ne očekuje se da će je uskoro biti pa smo postavili cisternu s pitkom vodom ispred Općine kako bi stanovnicima omogućili barem jedan izvor vode - zaključio je. 

image

 nacelnik Stipe Vulić

Luka Gerlanc/
27. travanj 2024 19:59