StoryEditorOCM
RegionalBENKOVČANI DOČEKALI SVOG SVJETSKOG PRVAKA

Matej je najbolji!

Piše Iva IVANAC
13. studenog 2017. - 19:45
lebo15-131117

„Matej, vi ste najbolji“ – vikala su djeca u OŠ "Benkovac" na dočeku novog seniorskog svjetskog prvaka u kickboxingu Mateja Lebe. Mladi benkovački kickboksač osvojio je zlato prošlog petka na prvenstvu u Budimpešti u kategoriji do 84 kilograma u disciplini kick light.

Uz veliki broj Benkovčana koji su došli čestitati novom svjetskom prvaku, Mateja su najviše obradovala dječica iz njegove Univerzalne sportske škole "Talent".

- Hvala svima što se došli i svima koji su me podupirali, prijateljima, obitelji i mojim malim sportašima - rekao je kratko Matej Lebo koji je na Svjetskom prvenstvu bio jedini predstavnik u svojoj kategoriji iz Hrvatske.
Lebi su došli čestitati i predstavnici grada Benkovca pa je sve okupljene kratko pozdravio i gradonačelnik Tomislav Bulić.

- Još jednom bih čestitao mladom Mateju na izvanrednom rezultatu te mu poželjeti sve najbolje na idućim natjecanjima. Nadamo se da ćemo za sljedeće natjecanje ispraviti neke šumove koji su nastali u našoj prijašnjoj komunikaciji - rekao je Bulić, referirajući se na izostanak sponzorstva grada Benkovca za Lebin odlazak na svjetsko prvenstvo u kickboxingu.

Matej se kickboxingom počeo baviti 1999. te je za Hrvatsku osvojio više od sto medalja. Višestruki je osvajač prvenstva i kupa Hrvatske u ovom sportu te je također dva puta bio izabran za najboljeg borca Hrvatskoga kickboxing saveza.

30. travanj 2024 01:24