StoryEditorOCM
RegionalLOVCI I LOVOČUVAR

Lovački savez Zadarske Županije bogatiji za 20 lovaca i jednog lovočuvara! Evo tko je sve danas položio ispit, donosimo imena i fotografije

Piše Branko Božić
11. srpnja 2020. - 18:03

Iako su još uvijek na snazi mjere i propisi zbog pandemije uzrokovane opasnim koronavirusom, Lovačkom savezu Zadarske županije pošlo je za rukom, uz pridržavanje svih mjera zaštite, uspješno organizirati i provesti prvi ovogodišnji seminar za izobrazbu lovac i lovočuvar.

Nastava kroz koju je u ovom turnusu prošlo 20 novopečenih kandidata lovaca te jedan lovočuvar s prostora čitave Zadarske županije, u izvedbenom nastavnom planu za lovca sadržavala je šest zakonom propisanih područja sa 125 nastavna sata teoretske i praktične nastave. Teoretska nastava odvijala se unutar prostorija LSZŽ, dok su budući lovci praktičnu nastavu iz oblasti balistike i streljaštva prakticirali unutar zadarskog strelišta letećih meta Žmirići. Kandidat za lovočuvara imao je tri područja s ukupno 40 nastavnih sati.

Na zadovoljstvo polaznika i već prokušanih predavača članova Povjerenstva, kojeg su ovom prigodom činili predsjednik Damir Perić te članovi Roko Pavić, Davor Vranić, Đuro Ivanović i Ivan Skoblar, sve je ove subote uspješno okončano i svi su polaznici u konačnici polučili izvanredne rezultate. Valja dodati da je cijena ispita za zvanje lovac i lovočuvar porasla, tako da umjesto prijašnjih 2.400 kuna za zvanje lovac, sada treba izdvojiti 2.900 kuna, dok za zvanje lovočuvar umjesto prijašnjih 1.400 sada je potrebno osigurati 1.750 kuna

Obraćajući se okupljenim sudionicima seminara, među kojima je ovog puta bila i buduća mlada lovkinja Petra Mitrović iz Biograda, predsjednik Povjerenstva i ujedno čelnik LSZŽ mag.agr. Damir Perić je uz ostalo istaknuo:

-Položili ste svi ispit i naprosto ste briljirali. Ja i moji suradnici, u prvom redu tajnik Pavić, kao i ovdje nazočni predavači prezadovoljni smo sa svime onim što ste pokazali, a to su pored znanja još ozbiljnost i odgovornost. Hvala vam na odazivu, kojim ste postali članovi ne samo Zadarske županijske porodice lovaca već i hrvatske porodice lovaca, koja ovog trena broji preko 60.000 članova. S obzirom da se ovaj naš zajednički ovogodišnji turnus po prvi put odvijao u dosta složenim uvjetima korona krize, prvenstveno kao čovjek sam neizmjerno zadovoljan što je sve proteklo u najboljem redu. Svi mi koji smo sudjelovali na ovom projektu u protekla dva do tri mjeseca maksimalno smo ispoštovali mjere koje su bile na snazi, a koje smo pozorno pratili i provodili, vodeći se naputcima Kriznog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nama je u planu do konca ove godine organizirati još jedan ovakav seminar. Toplo se nadamo da će se do tada situacija sa koronavirusom smiriti i da će se o njemu pričati kao o jednoj prošloj ružnoj i više nikada ponovljenoj epizodi - istaknuo je prvi čovjek LSZŽ Damir Perić, još dodavši kako se također posebno zahvaljuje čelnim ljudima zadarskog streljačkog kluba „Lovac“, što su i ovom prigodom terene strelišta na Žmirićima stavili na raspolaganje budućem naraštaju zadarskih lovaca.  

LOVCI:  Damir Bartulin, Rudi Boca, Tomislav Čirjak, Damir Ćirak, Slaven Grandov, Franko Jadrošić, Danijel Mamić, Adriano Mičić, Luka Miletić, Tomislav Miličević, Krešimir Miličević, Petra Mitrović, Luka Ramić, Roko Rogoznica, Šime Rončević, Roko Šango, Ante Tokić, Andrija Vidaić, Ivan Vrkljan, Boris Zubčić te lovočuvar Andrija Šušić.        

28. travanj 2024 02:23