StoryEditorOCM
RegionalPOZADINA RANJAVANJA

Lokva krvi ostala je iza ruskog ruleta u Splitu: u ekipi je bilo prijavljenih za navijačke nerede te povezanih s poznatim dilerom na kojeg se pucalo

Piše PSD
23. ožujka 2022. - 19:27

Saznajemo da je ekipu za očevid u apartmanu na Zenti u Splitu nakon ranjavanja M.M. (26) dočekao stravičan prizor lokve krvi na pločicama na podu. Prskotina krvi je bilo i na vratima sobe te na dovratku i zidu tako da su cijelo jutro obilježavali svaki pojedini trag.

Ključno će biti kombinirano vještačenje sudskog vještaka za ozljede i balističara koji će po kutu ulaska metka i nađenim tragovima utvrditi točan položaj oružja prilikom ispaljenja. Svima iz apartmana je izuzeta i odjeća kako bi se s nje uzeli biološki i eventualni balistički tragovi da se vidi poklapaju li se s izjavama osoba iz apartmana

Uzeta im je krv i urin te tragovi s dlanova i nadlanica zbog tragova koji upućuju da su pucali iz vatrenog oružja. Policija i državno odvjetništvo za sada ne sumnjaju u kazneno djelo, ali će ipak provesti sve nužno kako bi bili sigurni da se radi o samoranjavanju.

U apartmanu je prilikom igre ruskog ruleta bilo osam osoba od kojih Josip Čubelić (35) Čuba nije jedini sa dosjeom. Među društvom je Čubelić  bio najstariji i osuđen za najteže kazneno djelo - pokušaj ubojstva, ali ni ostali nisu nepoznati policiji.

Kako saznajemo, pojedini imaju zabrane posjećivanja utakmica zbog prijava za izazivanje nereda na športskim natjecanjima. Jedan je procesuiran i za tučnjavu na području Dubrovnika krajem srpnja 2017. godine.

image

U apartman su isti gosti dolazili i ranije

Joško Ponoš/Cropix

Tog jutra su nakon gostovanja Hajduka u Danskoj, pripadnici Torcide sletjeli na dubrovački aerodrom i uputili se u Split.  Trojica od njih sukobili su se na Jadranskoj magistrali, na području Zvekovice sa taksistima od kojih su dva teže i jedan lakše ozlijeđen.

Za Splićanima je raspisana potraga te su uhićeni par dana kasnije i predani pritvorskom nadzorniku u Dubrovniku.  Procesuirani su za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi.

Osim tog nedjela, mladić iz apartmana je poznat po druženju s Denisom Berišom, osuđivanim dilerom iz Splita.  Beriša  je uhićen s 24,5 kilograma marihuane krajem prošle godin, a otprije  je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog dilanja 826 grama kokaina i kilograma marihuane.

Nađeno je tada i oružje među kojem i strojnica te nešto manje od 100.000 kuna domaćeg i stranog novca. U studenom 2020. godine je ranjen kada je u obiteljsku kuću na predjelu Dračevac oko 22.30 sati upao naoružani napadač i pucao na njega.

Beriša se spasio skokom kroz prozor, a s njim je tada u kući bila 31-godišnja djevojka koja nije ozlijeđena. Napadač je imao potkapu tzv. fantomku na glavi, a pričalo se kako se radi o upozorenju zbog duga Crnogorcima s kojima je Beriša poslovao.

Mladić iz apartmana na Zenti također se povezivao s tom pričom, ali formalno nikada nije prijavljen za dilanje. U dosjeu ima samo prekršajnu prijavu za zlouporabu opojne droge.

25. travanj 2024 07:46