StoryEditorOCM
RegionalDETALJI UHIĆENJA

Jedan od najopasnijih momaka sa splitskog asfalta iznuđivao i maltretirao odvjetnika, pokušao izvući velike svote novca

Piše Vladimir Urukalo/SD
15. rujna 2023. - 10:11

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad jednim do trojice muškaraca uhićenih u četvrtak ujutro na terasi lokala Tenis na Firulama. Radi se o Anti Vučku zvanom Australac, 32-godišnjaku, koji je predan pritvornskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za iznudu. 

Iako se od policija nije moglo saznati ništa o žrtvi, doznajemo da se radi o jednom splitskom odvjetniku koji je svojedobno kao branitelj bio uključen u postupke u kojima je jedan od optuženih bio Vučak. 

Kako je policija utvrdila, Vučak je smislio plan kako bi od odvjetnika izvukao novac te je od studenog prošle godine pa do jučer, kada je i uhićen, žrtvu u više navrata maltretirao, ponižavao na javnom mjestu, osobito se drsko prema njemu ponašao pa ga čak i uporabom sile natjerao da mu preda 16 tisuća eura. Nakon što je žrtva dala taj novac, Vučak je, prema onome što je utvrđeno u obradi, nastavio sa iznuđivanjem i zlostavljanjem tražeći još 10 tisuća eura. Tijekom dana bit će priveden u Državno odvjetništvo na ispitivanje, a nema sumnje da će oni od suca istrage, obzirom na Vučkov "pedigre" i javni pogovor po kojem stoji kao jedan od najopasnijih momaka sa splitskog asfalta, tražiti određivanje istražnog zatvora. 

Za djelo za koje ga terete, a to je iznuda uz uporabu sile i prijetnje, propisana je kazna zatvora od jedno do 10 godina. 

03. svibanj 2024 05:32