StoryEditorOCM
RegionalKAKO SU "KRONERI IZ POSEDARJA" PROTUTNJALI DEBELJAKOM

Izjednačili domaće navijače s "delijama", nagrdili prometne znakove i – ostavili potpis!? Sutradan su se ispričali i obećali ukloniti štetu koju su izazvali!

Piše P.O.
9. svibnja 2019. - 11:00

U noći s ponedjeljka na utorak famozni "nepoznati počinitelji" protutnjali su Debeljakom iza sebe na više mjesta ostavljajući vandalske tragove. Na prostorijama lokalnog Nogometnog kluba Debeljak i na nekoliko prometnih znakova s oznakama mjesta, osvanuli su pogrdni grafiti zbog kojih je u Debeljaku bila i policija.

-Obaviješteni smo u utorak ujutro. Na prostorijama svlačionice Nogometnog kluba sprejem su ispisani neprimjereni grafiti, a obilaskom mjesta utvrđeno je da su na isti način oštećene i dvije table s nazivom mjesta. Očevid je obavljen, a kako je oštećena imovina Općine Sukošan i Županijske ceste, kriminalistička istraga se nastavlja, kazali su nam iz zadarske Policijske uprave gdje čekaju da im iz NK Debeljaka dostave podatke o nastaloj šteti.

Noćnim su grafitima izjednačeni "čagljevi", pripadnici navijačke skupine lokalnog kluba, s "delijama", navijačkom skupinom beogradske Crvene zvezde. Na tablama s nazivom mjesta, uz iscrtano spolovilo, stoji i "KP06" kao "paraf" mogućeg počinitelja koji se sam razotkrio!?

Naime, na zidu debeljačkog igrališta jasno je ispisano "Kroneri, Posedarje", pa bi "KP" mogli biti "inicijali" posedarskih navijača, a "06" godina njihovog osnivanja. Policija će utvrditi o kome je riječ.

Od ljudi bliskih Nogometnom klubu Debeljak saznajemo da je riječ o "dječjoj igri", jer je skupina mladića iz Posedarja odmah sutradan došla u Debeljak i ispričala se za svoj "grafitni pohod".

-Obećali su da će sami sanirati štetu koju su grafitima izazvali, kaže nam jedan sportski radnik iz Debeljaka. 

28. travanj 2024 17:45