StoryEditorOCM
RegionalBLAGDAN U CRNINI

Imotska krajina zavijena tugom: najstariji od četvorice stradalih imao je tek 20 godina; odlazak u provod bio je koban

Piše Braco Ćosić
1. studenog 2023. - 11:57

Na državnoj cesti Imotski - Vinjani Gornji - granica s BiH, kod zaselka Kutleše u Vinjanima Gornjim, u prvim minutama današnjeg dana dogodila se teška prometna nesreća koja je Imotski zavila u crno.

Izgubljeni su životi dvojice mladih ljudi, dok su dvojica njihovih prijatelja zadobila teške ozljede. Imoćani će pamtiti blagdan Svih svetih upravo i po ovoj tragediji.

Četvorica mladih Imoćana krenula su iz svoga grada prema Posušju u BiH i samo petstotinjak metara prije graničnog prijelaza im se dogodila nesreća. Prema neslužbenim informacijama, vozač je u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, udario u metalnu ogradu, te sletio s prometnice, nastavio kretanje još pedesetak metara i udario u stari suhozid.

image
Braco Ćosić

Na licu mjesta poginuli su vozač i suvozač, rođeni 2003. i 2006. godine, dok su teško ozlijeđeni njihovi prijatelji koji su bili na stražnjim sjedalima, rođeni 2005. i 2006..godine. Vrlo brzo su u Vinjane Gornje stigli pripadnici Postaje granične policije Imotski, djelatnici Hitne medicinske pomoći i četvorica članova Javne vatrogasne postrojbe s dva vozila kako bi pružili pomoć unesrećenima.

Obišli smo mjesto nesreće gdje su tijekom jutra ostavljene svijeće u spomen na poginule momke, a prolaznici u tišini i s vidljivom nevjericom dolazili su na mjesto nesreće. Očevid tragedije već je obavljen od strane policije i ostalih službi, pa će detalji biti uskoro detaljnije prezentirani javnosti.

Ono što možemo vidjeti po ulicama Imotskog svakako su velika tuga i očaj svih onih koji su poznavali stradale mladiće i njihove obitelji. Grad je zavijen u crno, tim više što je riječ o mladosti koja je praktički tek bila krenula u život.

Svakako treba naglasiti da je upravo na istom mjestu već bilo nekoliko nesreća sa teško stradalim osobama, a kako tvrde mještani Kutleša, oni su već nekoliko puta upozoravali da bi se na tom dijelu državne prometnice trebala napraviti hitna rekonstrukcija vrlo opasnog zavoja.

image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
27. travanj 2024 13:53