StoryEditorOCM
RegionalTOTALNO RASTROJSTVO

Horor kod Karlovca, cure detalji sumanutog pohoda: ‘Išao je po mjestu i pucao, ubio je bratića!‘; Zna se i identitet počinitelja

Piše Mario Pušić/JL
16. rujna 2022. - 22:59

Na policijskom punktu prije ulaza na Lemić Brdo jedna mještanka ne može do svoje kuće, upravo se čula s bratom koji je u selu te nam je prenijela najnovije informacija. Govori da je ubojica Ivica P., umirovljenik koji je i do sada pravio probleme. Danas je, čini se, "pukao" do kraja, uzeo je automatsku pušku išao po selu i pucao po kućama i automobilima.

- Kažu mi da je izrešetao četiri-pet kuća i nekoliko automobila. Ubio si je bratića koji živi preko puta njega Stjepana L. (69) i ranio Stjepana P. par kuća dalje. On živi usred sela, ja sam na kraju, ali je došao do moje kuće i sve redom rešetao. Brat mi kaže da su pobjegli na kat, cijela četveročlana obitelj, tako su se spasili, ubio bi i njih - govori nam prestrašena mještanka.

- Ubio je svoga bratića koji mu je dovezao drva prošloga tjedan za zimu da se ne smrzne - kaže žena.

Govori da je prije mirovine radio u HEP-u, nije bio druželjubiv, živio je samotnjački, s uvijek spuštenim roletnama na kući i bez ikakvih kontakata sa suseljanima. Znao je praviti probleme i pucati iz oružja pa bi mu često dolazila policija.

Policija je potvrdila je da je u u sumanutom pohodu ubijen stariji muškarac, a još jedna osoba je teško ranjena.

image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/
image
Mario Pušić/jl/

- Uzimali bi mu oružje, ali je on valjda uvijek imao nekih zaliha - kaže žena.

Nakon pohoda, a prije nego što ga je uhitila policija, pokušao je zapaliti vlastitu kuću. U ovim trenucima je gase karlovački vatrogasci.

Supruga ubijenog muškarca došla je do policijskog punkta te je doznala za strašnu vijest. Zbog šoka joj je pozlilo pa joj je u kolima hitne pružena pomoć, onda je odvezena s mjesta događaja.

- Ne znam što bi mu bio motiv, vikao je da će sve pobiti, ljubomoran što drugi imaju kuće i aute, ljubomora, alkoholol, psihički problemi, tko će ga znati. Došla mu je žuta minuta - govori mještanka Lemić Brda.

Policija uhitila ubojicu

U karlovačkom predgrađu Lemić Brdo došlo je do pucnjave vatrenim oružjem te je policija potvrdila kako je jedna osoba poginula i jedna ranjena te da je policija na mjestu događaja i otklonjena je svaka daljnja opasnost za građane.

Policija je počinitelja ubojstva i ranjavanja ubrzo pronašla i on je, stoji u kratkom priopćenju, “pod nadzorom policije”.

U policijskom priopćenju stoji da su po dojavi “na mjesto događaja žurno upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba te da su ubrzo na terenu, u mjestu Lemić Brdo, pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem".

Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja, poručeno je.

Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije.

Odmah nakon pucnjave policija je opkolila područje, stigla je i hitna, no ranjenom muškarcu nisu mogli prići jer počinitelj nije bio pod kontrolom policije.

Radio Mrežnica javlja da je počinitelj uhićen u 20,25 sati, nakon što su na teren stigli pripadnici ATJ Lučko.

Pišu i da je počinitelj stariji muškarac, nekadašnji lovac i umirovljenik, a mještani za Radio Mrežnicu kažu da mu se očito “smračilo” pred očima pa je svoje probleme odlučio riješiti na najgori mogući način. Navodno je spominjao kolege lovce i prijetio im. Svjedoci s Lemić Brda i mještani kažu da je muškarac bio totalno rastrojen, šetao je po mjestu i pucao.

Svjedoci kažu da je u svom sumanutom pohodu pucao iz puškomitraljeza.

Kako Hina doznaje neslužbeno, od jednog mještanina, poginuli je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin kojeg zovu Para, za kojeg se govori da je već bio i zatvorski kažnjavan.

04. svibanj 2024 22:10