StoryEditorOCM
RegionalPRVA AKCIJA DUJE STANIŠIĆA U BORBI ZA PETRČANE

"Grad nam uzima veliki novac, a ništa ne vraća. Ako na našim plažama neozlijeđeni uđete u more, vodim vas u Tamarisa!"

Piše P.O.
19. rujna 2019. - 20:16
duje_stanisic4-120719

Umjesto Tomislava Zelića, novi gradski vijećnik Akcije mladih i Mosta postao je Duje Stanišić i odmah, na svojoj prvoj sjednici, pokrenuo najavljenu priču o zapostavljenosti Petrčana od strane Turističke zajednice Grada Zadra.

-Je li vas sram što čujete koliko je sredstava Petrčane dobilo, a koliko je uplatilo u kasu Turističke zajednice, pitao je Stanišić gradonačelnika Branka Dukića i počeo navoditi podatke po kojima se u Petrčanima, primjerice 2017. godine, uplatilo 2,7 milijuna kuna boravišne pristojbe, a u Petrčane se "vratilo" 200.000 kuna.

Ako je suditi po zabavnim i kulturnim programima, u Petrčanima sezona počinje 1. kolovoza, a i tada se priređuju koncerti s jednom gitarom i jednom harmonikom, smeđe signalizacije uopće nema, mjesto se ne spominje u reklamnim materijalima, a plaže su neuređene, nabrajao je Stanišić gradske grijehe prema Petrčanima.

-Ako na nekoj petrčanskoj plaži uđete u more, a da se ne ozlijedite, vodim vas u Tamarisa, rekao je Stanišić uvjeren da su Petrčane slijepo crijevo iz kojega se novac izvlači, ali se ne vraća.

Uzrok tome leži u negativnoj selekciji HDZ-a, pogotovo onoj s izborom nekompetentnih direktora Turističke zajednice Ante Radosa i Marija Paleke od kojih ovaj prvi nije napravio ništa s uređenjem plaža u Petrčanima.

Gradonačelnik Dukić je odgovorio da 80 posto boravišne pristojbe dolazi iz hotela koji u Petrčanima rade, ali je spomenuo i radove na mjesnoj rivi i neke projekte koji se tamo realiziraju.

Htjelo se u vrijeme dok je direktor bio vaš prijatelj Ante Rados ići u uređenje plaže, ali su se dogodile inspekcije, pa je ispalo po onoj "pomozi sirotu na svoju sramotu", rekao je među ostalim Dukić po kojemu sadašnji direktor TZ-a Paleka odlično surađuje sa svim mjesnim odborima s područja Grada Zadra čijem je vodstvu stalo do razvoja svakog od mjesnih odbora, pa i Petrčana.

09. svibanj 2024 18:08