StoryEditorOCM
RegionalNE ZNA SE RAZLOG

Gotovo cijeli Split u mraku: jedina svjetla na ulicama su ona automobilska, ne rade ni semafori. Ali saznali smo kad dolazi struja!

Piše I. Marković, S. Barčot
27. studenog 2021. - 21:56

NOVIJE:

Nešto iza 21.30 sati struja se postupno počela uključivati po kvartovima koji su "zaronili" u potpuni mrak.


RANIJE:

Pola Splita je u subotu navečer, nešto iza 20.35 sati ostalo bez opskrbe električnom energijom.

Kako saznajemo od građana, u mraku su gradski kotarevi Bačvice, Gripe, Lokve, Škrape, Blatine... svako malo netko javlja o mraku u nekoj četvrti. 

Osim kućanstava koji su bez rasvjete, grijanja i drugih blagodati “struje”, i ulice su u mraku. Nema javne rasvjete, a ne svijetle ni semafori, pa se stvaraju i gužve na raskrižjima.

Jedina svjetla koja se mogu vidjeti na ulicama su ona automobilska, i tek tu i tamo ponekih reklama, pošto su rijetke zgrade u kojima struje ima.

Kako saznajemo u HEP-u, kvar na prekidaču u trafostanici Sučidar krivac je za mrak u koji večeras u 20.41 sati utonuo Split.

Tada su gotovo sve gradske ulice ostale bez vanjske rasvjete, a u pojedinim dijelovima grada su i kućanstva ostala bez električne energije (Firule, Bačvice...)

- U trafostanici Sućidar ispao je trafo 1 i 2, a uzrok tog ispadanja je kvar na prekidaču. Odmah po nestanku električne energije na teren je izišla naša intervenstva ekipa, koja je u zaista rekordnom roku detektirala kvar. Kvar je brzo izoliran i očekujemo da će se eletrična energija vratiti na splitske ulice vrlo brzo, rekla nam je Nada Kolega, glasnogovornica Hrvatskog operatera prijenosnog sustava (HOPS).

Nestankom "letrike" sva ulična rasvjetna tijela, osim pojedinih reklamnih panoa bila su ugašena i zaista nije bilo u tim trenucima biti na ulici.

Nestankom letrike počeli su u službi 112 zvoniti telefoni. Kako nam je rekao operater te službe, u samo 15-tak minuta, od nestanka električne energije imali su nekoliko stotina telefonskih poziva uznemirenih građana.

01. svibanj 2024 20:31