StoryEditorOCM
RegionalSUNCE ZA RODITELJE

Educirani psiholozi kroz besplatne radionice pripremaju buduće roditelje na roditeljstvo učeći ih brojnim praktičnim vještinama: prijavite se!

Piše Zadarski.hr
18. siječnja 2022. - 13:01

Društvo za psihološku pomoć „Sunce“ iz Osijeka u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade provodi projekt „Sunce za roditelje“, namijenjen trudnicama i mladim obiteljima u Hrvatskoj koje imaju djecu mlađu od godinu dana.

Trudnoća i roditeljstvo razdoblja su iščekivanja, radosti, promjena i novih izazova. Osim ugodnih iskustava znaju se pojaviti i poteškoće kao što su nesigurnost, preplavljenost emocijama, neadekvatna socijalna podrška.

Potreba za podrškom može biti veća zbog posljedica pandemije, nemogućnosti prisustva oca/druge osobe na porođaju, smanjenih financijskih primanja... Osnaživanjem roditelja omogućujemo djeci odrastanje u okolini koja potiče otpornost i kvalitetne strategije suočavanja sa svakodnevnim izazovima.

image
opis projekta
Sunce Za Roditelje

Osim toga, jačanje roditeljskih vještina djeluje zaštitno protiv nepoželjnih i rizičnih obiteljskih situacija.

Projekt obuhvaća dva ciklusa od šest  besplatnih radionica koje provodi educirani psiholog, odvijaju se jednom mjesečno i pripremaju buduće roditelje na roditeljstvo učeći ih brojnim praktičnim vještinama.

Također, projektom je omogućeno pozvati određeni broj trudnica na besplatno individualno savjetovanje koje će se odvijati online.

Trenutno je u tijeku prvi ciklus online radionica, a iduća radionica pod nazivom „Glavica pametnica - kako poticati djetetov kognitivni razvoj“ bit će u četvrtak, 20. siječnja u 17 sati putem Zoom aplikacije.

Usto, otvorene su prijave za individualno savjetovanje.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje što prije jer broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete:

pozivom na broj

031/368 – 888 - radnim danom od 7 do 15 sati

slanjem upita na mail adresu:

dppsunce@gmail.com

Za informiranje i sudjelovanje u sljedećoj radionici možet e nas zapratiti na našim Facebook i Instagram stranicama (@Sunce za roditelje).

03. svibanj 2024 14:08