StoryEditorOCM
RegionalŽESTOK OBRAČUN

Dvojica Srba popišala se po Hajdukovu muralu, 45-godišnjak ih upozorio, ali prošao je loše! Srbi su uhićeni...

Piše VIJESTI SD
23. kolovoza 2023. - 18:50

Zbog uriniranja po Hajdukovu muralu u Grudi i urlanja pod okriljem noći sinoć, dubrovačka policija uhitila je dvojicu državljana Srbije. Ta dvojica mladića, rođena početkom Domovinskog rata, 1990. i 1991. godine, kazneno su u konačnici prijavljena za prijetnje iz mržnje, kao i za nasilničko ponašanje iz mržnje - javlja Jutarnji list.

Koji je točno njihov grijeh? Policija u kaznenoj prijavi osnovano sumnja da je dvojac 22. kolovoza u noćnim satima urinirao po muralu nogometnog kluba. Taj neprimjereni čin mokrenja na javnom mjestu vidio je 45-godišnji muškarac, koji im je prišao i upozorio ih da to ne rade.

Ne marivši za posljedice, državljani Srbije su ga, s ciljem da kod njega izazovu osjećaje straha i uznemirenosti, a i s ciljem iživljavanja, počeli psovati i uz prijetnje ga fizički napadati. Sve su to činili, smatraju dubrovački policajci i tužiteljstvo, zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti.

Uhićeni državljani Srbije su na kraju uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, nakon čega su danas dovedeni na ispitivanje u dubrovačko tužiteljstvo, koje je za njih predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, smatrajući da postoji opasnost od bijega i ponavljanja djela.

No sudac istrage je taj zahtjev tužiteljstva odbio te donio rješenje o mjerama opreza - zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorija RH, ali i zabranu približavanja i uspostavljanja veze s oštećenim 45-godišnjakom.

27. travanj 2024 20:19