StoryEditorOCM
RegionalKRIM ISTRAŽIVANJE

Dvojica 24-godišnjaka i jedan maloljetnik propucali prozor obiteljske kuće u Tinju, krili su čitav arsenal oružja!

Piše M.K.
18. siječnja 2022. - 10:23

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe zbog kaznenih djela iz domene opće sigurnosti te nedozvoljenog držanja oružja.

Podsjetimo, 12. siječnja oko  22.30 sati  policija je zaprimila dojavu kako se na području Tinja čuje pucanje iz vatrenog oružja.

Odmah nakon zaprimljene dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su poduzeli potrebite mjere i radnje te izvršili očevid.

Prema rezultatima provedenog očevida na širem mjestu događaja, utvrđeno kako je u kasnim večernjim satima na području Polače nepoznati počinitelj pucao iz vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećen prozor u prizemlju jedne obiteljske kuće u Tinju, koja se nalazi na udaljenosti od oko 1 kilometar od mjesta događaja.

Tom prilikom u prizemlju kuće se nije nalazio nitko od ukućana.

Rezultatima kriminalističkog istraživanja, dva 24-godišnjaka te jednog maloljetnika sumnjiči se da su 12. siječnja oko 22.30 sati na području Polače pucanjem iz vatrenog oružja izazvali opasnost za život ili tijelo drugih osoba, a kojom prilikom je oštećen prozor u prizemlju jedne obiteljske kuće u Tinju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika, gdje je kod 24-godišnjaka na širem benkovačkom području pronađena jedna puška M-48, 102 komada streljiva za automatsku pušku te 380 komada drugog raznog streljiva, 3 patrone za lovačku pušku, 1 ručna bomba kao i 2 inicirajuće kapisle.

Nadalje, tijekom pretrage na širem zadarskom području, od maloljetne osobe je oduzeta 1 automatska puška i 15 komada streljiva.

Oružje im je oduzeto, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv 24-godišnjaka i maloljetne osobe podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te je 24-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se protiv drugog 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

28. travanj 2024 17:10