StoryEditorOCM
RegionalNEMILE SCENE

Doznajemo detalje bratoubilačkog napada na Kili: ‘A šta da rečen, mi smo već navikli da ta dva brata rade probleme...‘

Piše Marin Prvan/SD
30. lipnja 2022. - 18:09

Iako je samo 10.30 sati, njih pet-šest već ispija pive ispred studenca na Kili. Jedan od njih, žilavi dugonja sa sunčanim cvikama i crvenom šiltericom, glasno priča na mobitel, a svi ostali su načulili ušesa. 

- Ajde bogati, nama je najbitnije da si ti živ i zdrav... Evo taman odi isprid Studenca već stoti put gledamo video od jučer. A isto te lipo zdimija... Oću, oću, i oni tebe. Ajde, drži se dragi - govori glasnogovornik ekipe i poklapa sa široko raširenim osmjehom. Izgleda da se pacijent s druge strane linije probudio optimističan i da je oporavak na dobrom putu.

Naime, njega je jučer na istom raskrižju na kojem se obavljao ovaj razgovor, a koje je s dućanom, mesnicom i pekarom svojevrsno žarište zbivanja ovog istočnog splitskog kvata, udario bijeli BMW, pritom mu polomivši par kralježaka i jedan palac. I to - namjerno. A autom je upravljao, ni manje ni više, nego njegov rođeni stariji brat. 

image
marin prvan

Kako je došlo do samog sukoba, otkrile su nam djevojke koje rade u blizini. 

- Čule smo da braća imaju bolesnog oca i navodno je izbio sukob oko brige za njega. Jedan brat je poludija i izletia iz kuće pa doša do Studenca, di je naša drugog... Počeja se derat na njega, pa je tu krenija i malo žešči sukob... - prenosi nam kvartovske ćakule djevojka. 

Navela nam je i druge detalje, međutim nismo ih mogli provjeriti pa ih nećemo ni prenositi. 

A što je prava istina, utvrdit će istraga. 

Nešto dalje niz Put svetog Ižidora smo zatekli čovjeka koji se, po ovoj vrućini, gega niz ulicu i pitali ga zna li šta o incidentu.

- Evo mi je taman prijatelj posla video. Vi ga niste vidili? Nema problema, sad ću van ga proslijedit. Šta ja kažen na to sve? A šta da rečen, mi smo već navikli da ta dva brata rade probleme. To traje još tamo od kraja osamdesetih... Još tad smo znali reć za njih da se ponašaju ka engleski navijači. A otac je radia u Njemačkoj, mater u bolnici... Nije da in je išta falilo. A evo i sad, voze te bijesne aute, a sve mi se čini da još uvik imaju i bijesne gliste - uspio je izgovoriti dok se cijedilo s njega. 

A nije lako, vruće je...

Mlađi i stariji brat

Inače, ni mlađi brat nije, štono bi se reklo, cvijeće. Kako doznajemo, bio je u zatvoru radi nanošenja teških ozlijeda nožem. Stariji se trenutno nalazi u policiji na kriminalističkoj obradi, a uskoro će biti predan pritvorskon nadzorniku. Sutra se očekuje njegova obrada kod istražnog suca i ispitivanje u DORH-u, nakon čega će vjerojatno uslijediti prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog pokušaja ubojstva i mogućnosti utjecaja na svjedoke te ponovljanja djela.

05. svibanj 2024 04:16