StoryEditorOCM
RegionalGOLEMI INTERES

Česi se opet spremaju za masovni dolazak na Jadran: Više od 20.000 kupilo je kartu za popularni ‘žuti vlak‘, ove godine RegioJet uveo liniju za Split

Piše Dora Koretić/JL
4. svibnja 2021. - 14:24

Preko 20 tisuća Čeha već je kupilo kartu za poznati češki žuti vlak tvrtke RegioJet, koji će prve putnike na Jadransku obalu početi dovoziti 28. svibnja - piše Dora Koretić za Jutarnji list.

Za razliku od lani, kad su Česi imali mogućnost vlakom stizati isključivo do Rijeke, ove godine uvedena je linija i za Split, a vlak će prolaziti i Zagrebom, ali i Budimpeštom.

image
Vlak češke kompanije RegioJet na liniji Prag - Rijeka
Boris Kovacev/Cropix

Kako su poručili iz ove tvrtke, interes za sve njihove linije, pa tako i onu prema Hrvatskoj, iz tjedna u tjedan raste za 25 posto, a već ovaj tjedan RegioJet je dostigao broj putnika kakav su lani imali tek sredinom mjeseca rujna, pa u ovom željezničkom operateru vjeruju u nastavak dobrog prometa.

image
Boris Kovacev/Cropix

Kad je u pitanju Hrvatska, dnevno se prema jadranskim destinacijama prodaje i do 400 karata, a cijene su i ove godine pristupačne - od 23 pa do 50 eura u jednom smjeru, ovisno o relaciji i vrsti sjedala.

image
Boris Kovacev/Cropix

Vlakovi i ove godine voze jednakim rasporedom kao i lani - iz Praga polaze popodne u 16:46, u Rijeku dolaze drugi dan u 10:13 ujutro, a u Split u 13:44 sati.

image
Boris Kovacev/Cropix

Kad je u pitanju povratak, vlak iz Splita polazi u 15:51, iz Rijeke u 19:55, a u Prag dolazi drugi dan nešto iza 13 sati.

U lipnju i listopadu vlakovi će na relaciji prema Hrvatskoj voziti triput tjedno, dok će linija u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno.

30. travanj 2024 16:14