StoryEditorOCM

AKCIJA UDRUGE PORAT NA ZRĆU Podijelili 1608 prezervativa i 300 lubrikanata!

Piše PSD.
26. kolovoza 2016. - 00:19
IMG-20160825-WA0015

U sklopu projekta „Minus virus“ koji Udruga Porat provodi u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar a koji je financiran od strane Ministarstva zdravlja RH organizirana je još jedna akcija podjele prezervativa na plaži Zrće. Podjela prezervativa organizirana je i provedena u suradnji s klubom Noa i općinom Kolan. 

Podjela je provedena u srijedu u prostoru kluba Noa, a sudjelovali su članovi i volonteri udruge Porat. Prilikom ove akcije također su nam pomogli i zaposlenici kluba.

Podjela se odvijala na info pultu udruge Porat koji je postavljen na ulaz u klub. Posjetitelji kluba su odlično prihvatili našu akciju što je vidljivo i na fotografijama te je u ovoj akciji podijeljeno sveukupno 1608 prezervativa i 300 lubrikanata.

Minus virus je projekt smanjenja štete s kojim se provodi podrška intravenoznim korisnicima droga s ciljem smanjenja rizika od infekcije Hepatitisom B i C i HIV-om razmjenom šprica i distribucijom aseptičnog materijala, savjetovanjem i davanjem smjernica za zdravlje i javljanje na liječenje. Također korisnici su i Mladi s rizičnim oblicima ponašanja, Osobe s HIV/AIDS-om, Obitelji, Opća populacija građana, Pojedinci-stručnjaci u različitim područjima (medicina, pravo, socijalni rad i slično)

Aktivnosti koje se provode kroz projekt su: Podjela i zamjena čistog pribora, Savjetovanje, motiviranje za uključenje u psihosocijalni tretman Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje Zadar. SOS telefon, Informiranje o krvlju i spolno prenosivim bolestima, Čišćenje okoliša od infektivnog otpada.

Zadarski.hr
28. travanj 2024 03:57