StoryEditorOCM
RegionalPIJAN VOZIO 150 KILOMETARA NA SAT I IZAZVAO SUDAR U KOJEM JE POGINULA ŽENA:

27-godišnjak neće u istražni zatvor, oduzeli su mu dozvolu

2. svibnja 2019. - 21:47
bbimagehandler

Vozaču (27) Renaulta Laguna koji je pod utjecajem alkohola sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je u Trilju poginula 51-godišnja vozačica Renaulta Megan nije zadržan u istražnom zatvoru već mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Radi se o mjeri opreza kojom se zamjenjuje istražni zatvor u slučajevima kada osoba nije otprije osuđivana, a želi se izbjeći mogućnost ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu ga sumnjiči da je uslijed omamljenosti zbog 1,7 promila alkohola te nedozvoljene i neprilagođene brzini uvjetima noćne vožnje od 150 kilometara na sat, prešao preko pune linije na lijevu stranu prometnice u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao automobil kojim je upravljala 51-godišnjakinja. Prednjim lijevim dijelom svog automobila 27-godišnjak je udario u prednji lijevi dio drugog vozila koje je odbačen van kolnika na obližnju benzinsku postaju Ine.

Tužiteljstvo smatra da je 27-godišnji vozač bio svjestan da može izazvati prometnu nesreću obijesnom vožnjom brzinom od 150 kilometara na sat na dijelu ceste na kojem je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

30. travanj 2024 17:28