StoryEditorOCM
PromoAUTO MOTO SALON SLOBODNE DALMACIJE I CITY CENTER ONE

Fešta oktana u trajanju od pet dana

Piše PROMO
9. travnja 2019. - 17:34

Osmo izdanje najvećeg autosalona u Dalmaciji održava se od 10. do 14. travnja u City Centeru one, a na ovoj tradicionalnoj manifestaciji očekuje se veliki broj noviteta i još veći broj posjetitelja

Osmi Auto moto salon Slobodne Dalmacije, kao najveća manifestacija takvog karaktera u Dalmaciji za koju možemo kazati da je sada postala već tradicionalna , te da se oktanska fešta održava od 10. do 14. travnja u splitskom City Centeru One. Stoga, nema bolje pozivnice za ovogodišnji Auto moto salon u Splitu od same činjenice da se jedinstvena smotra najnovijih vozila, motocikala i skutera osam godina za redom održava u tjednu pred Uskrs i da svaki sljedeći salon ruši rekorde prethodnoga i po broju izlagača i po broju posjetitelja. A sve je započelo još 2012. godine kada je održan prvi Auto moto salon za kojeg je interes izlagača i posjetitelja rastao iz godine u godinu.

Za sve pasionirane ljubitelje oktana, ali i one koji skoro planiraju obnoviti svoj vozni park, proljetni auto salon bez kojega je nezamisliv prelazak iz dugih u kratke rukave, dolazak u City Center One nije samo užitak nego i prilika da na jednom mjestu vide praktično sve što se nudi na tržištu automobila, skutera i motocikala. S obzirom da ova oktanska manifestacija iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja, na ovogodišnjem Auto moto salonu može se očekivati rekordni posjet koji bi dobrano trebao premašiti brojku od sto tisuća posjetitelja.

Ovo će zasigurno biti najveći Auto moto salon po opsegu i broju izlagača nakon saznanja da su svi raspoloživi prostori u najpopularnijem dalmatinskom šoping centru popunjeni. Najavljuju se novi i atraktivni modeli, a naš je savjet da ga obavezno posjetite s obzirom da će veliki broj izlagača biti na jednom mjestu. Osim toga većina izlagača najavljuje salonske popuste za vrijeme trajanja ove manifestacije zbog čega će izložena vozila biti povoljnija za kupnju nego u prodajnim salonima. Stoga bi bilo šteta propustiti takvu priliku, naročito zbog činjenice da je ulaz besplatan.

Široku paletu izložbenih modela nemoguće je objediniti na nekoliko novinskih kartica, stoga pozivamo sve koji mogu, da obiđu sve izlagače i izaberu svoje favorite. Opet će biti ponešto za svačiji ukus, od premium brendova do „običnih“ automobila premjerenih za svačiji džep koji će biti izloženi na tri etaže popularnog trgovačkog centra. Tako će od premium brendova biti zastupljen Mercedes-Benz sa svojim najnovijim modelima A, B, C i E-klase pri čemu će najveći magnet za posjetitelje biti obnovljena C-klasa, a sve zahvaljujući autokući „Jolly Autoline“. U City Centeru one bit će izložen i Volvo XC40 koji se okitio prestižnom titulom „Europskog automobila 2018. godine“, kao i novi Vovo XC60. U najavi treba istaknuti i auto kuću „Gašperov“ koja dolazi sa dva brenda, Renaultom i Dacijom (ukupno sedam različitih modela od kojih je najineresantniji Twizy – vozilo između motokotača i automobila), a Mazda će izložiti najnoviju generaciju „trojke“, doduše samo u hatchback verziji pošto limuzina stiže tek idući mjesec. Nakon kraće stanke na auto salon se vraća Toyota s modelima RAV4, Corolla i C-HR, marka koja je u snažnom naletu po pitanju hibridnih pogona. Suzuki će izići sa popularnom Vitarom, obiteljskim crossoverom SX4 S-Cross, Ignisom i Swiftom, Kija sa Sportageom, Stonicom i novim Ceedom. Citroen će predstaviti dva crossovera, većeg C5 Aircrossa i manjeg C3 Aircrossa. Honda dolazi s novim modelom CR-V u hibridnoj verziji, a Opel s obitelji X (Grandland, Crossland...)

Uz sve to, moto izlog je veći nego ikad, pa uz Suzuki, Piaggio, Gileru, Apriliju... ove će godine Splićani i njihovi gosti upoznati i široku paletu kultnog japanskog Kawasakija kojeg zastupa poznati motociklistički as Ivan Šola. Osim nekoliko, možemo slobodno reći premijera, bit će još iznenađenja. Naravno, o tom događaju će i Slobodna Dalmacija iscrpno izvještavati svakodnevno u dnevnom tisku, ali i na našem portalu.

30. travanj 2024 20:55