StoryEditorOCM
Moj ljubimacCRVENA PANDA NAJSLAĐI STANOVNIK ZAGREBAČKOG ZOOLOŠKOG VRTA DOBIO IME

Građani predložili tristotinjak ideja, izbor sužen na 12, a odluku donijela Mia Dimšić

Piše Jutarnji.hr
11. studenog 2018. - 12:00
Grga

Posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana crvenih pandi kojom prilikom je organizirano i biranje imena za mladunče te ugrožene životinje. Trenutačno najpopularnijem stanovniku Zoološkog vrta, ime je dala pjevačica Mia Dimšić. Građani su putem društvenih mreža predložili tristotinjak imena, a Dimšić je izabrala svojeg favorita i mladunčetu crvene pande nadjenula ime Grga.

Zoološki vrt

Ocjenjivački sud Zoološkog vrta izbor od oko 300 prijedloga suzio je na njih dvanaest, a Mia je izabrala ono koje joj se najviše sviđa. Tako je Grga potukao Baltazara, Bonga, Booa, Elma, Ernesta, Felixa, Fulira, Maksa, Maa, Zookija i Vatroslava.

Zoološki vrt

- Grga mi je na prvu bilo najsimpatičnije ime, a dodatni argument bio je taj što je ime vezano uz naše podneblje. U najužem izboru bilo mi je i ime Vatroslav, otkrila je Mia Dimšić.

Njezin su izbor posjetitelji Zoološkog vrta u kojem je obilježen Međunarodni dan crvenih pandi, pozdravili odobravanjem.

Zoološki vrt

Ljubav crvenih pandi Popija i Eme započela je prije tri godine, nekako istodobno s izlaskom prvog Mijinog singla 'Budi mi blizu'. Budući da se njezine pjesme rado pjevuše po Zoološkom vrtu, možda je i to doprinijelo romantici na ovoj adresi. Sretni smo što su naše crvene pande dobile potomka. Grga se u pet mjeseci razvio u spretnog i odvažnog momka koji uživa u životu. Voli se zabavljati, ali i dobro pojesti, ispričao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Dodao je kako mališanu ime Grga odlično pristaje budući da su i on i njegov otac rođeni u Zagrebu.

Zoološki vrt

Osječkoj pjevačici, ovjenčanoj sa sedam Porina, darovao je plišanu crvenu pandu i čestitao joj 26. rođendan koji je proslavila prije tri dana.

U povodu Međunarodnog dana crvenih pandi za posjetitelje je organiziran bogat edukativni program o toj zaštićenoj vrsti, a u restoranu Kod morskog lava ovaj se vikend nude jela azijske kuhinje.

Zoološki vrt

 

28. travanj 2024 16:31